Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


H SEAT αλλάζει και το δείχνει με κάθε νέο μοντέλο που εμφανίζει στην αγορά. Είναι ξεκάθαρο πλέον Η SEAT πάει… σφαίρα τους τελευταίους μήνεςπως οι Ισπανοί έχουν ξεκινήσει τη δική τους αντεπίθεση έχοντας την υποστήριξη του VW Group.

Όπως φαίνεται οι Γερμανοί (κάτω από την ομπρέλα του VW Group βρίσκεται η SEAT) κατάλαβαν ότι η μάρκα μπορεί να φέρει κέρδη και ικανοποιημένου πελάτες και πήραν την απόφαση να της δώσουν ώθηση.

Στην πράξη και όπως βλέπουμε τους τελευταίους μήνες η SEAT σπάει συνεχώς το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι παραγωγή δεν προλαβαίνει τη… ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βρήκαμε και σας τα δείχνουμε για να ξέρετε τι θα συναντήσετε όταν έρθετε σε επαφή μαζί τους...

Ξεχωριστή μάρκα η CUPRA

Μέσα σε αυτό το… τρέξιμο έρχονται να προστεθούν και νέα project που θα τα δούμε σύντομα στην Ελλάδα. Αρχικά αφορά τη νέα μάρκα CUPRA που οι περισσότεροι το όνομα αυτό το γνωρίζουν ως To πρώτο επίσημο μοντέλο της CUPRA είναι το Ateca και έχει 300 άλογα…έκδοση σε κορυφαία μοντέλα με πολλά άλογα. Οι Ισπανοί πλέον λανσάρουν το όνομα CUPRA ως ξεχωριστό brand name και το κάνουν αρχικά με το Ateca το οποίο έρχεται σύντομα με.. 300 άλογα.

Την πρώτη οδηγική εμπειρία μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του Λουκά Παπαλάμπρου ο οποίος ταξίδεψε γι’ αυτό το λόγο στην Ισπανία.

Στην Ελλάδα θα το δούμε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκίνητου της Αθήνας και αμέσως μετά θα κάνει την εμφάνισή του στις αντιπροσωπείες. Το εντυπωσιακό με το CUPRA Ateca έχει να κάνει με τις επιδόσεις, καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 247 χλμ./ώρα!

Δείτε το video με τα πρώτα SEAT Tarraco και CUPRA Ateca που ήρθαν στην Ελλάδα

To μεγάλο SUV

Το δεύτερο θέμα αφορά στο νέο μεγάλο SUV με την ονομασία Tarraco. Ένα μοντέλο που κατατάσσεται To Tarraco εφοδιάζεται με πολύ τεχνολογία, ποιότητα και 7 θέσεις…στην κατηγορία των Kodiaq, Tiguan κ.ά. και θα είναι διαθέσιμο ακόμα και με 7 θέσεις. Οι κινητήρες θα ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα με 150 ίππους (βενζίνη) και θα φτάνουν τα 2.0 λίτρα με 190 ίππους.

Και τα δύο αυτά μοντέλα βρίσκονται ήδη στη χώρα μας προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας (10-18 Νοεμβρίου). Τα βρήκαμε στα logistics της εταιρείας Sarmed και τα περιεργαστήκαμε για να πάρουμε μία πρώτη γεύση.

Δείτε τα στο παρακάτω video και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστείτε με τη νέα εικόνα της SEAT που πλέον αλλάζει αλλά εξελίσσεται και με τη νέα μάρκα που φέρει την ονομασία CUPRA.

Το SEAT Tarraco
To CUPRA Ateca
Άπλετοι χώροι στο Tarraco
Δεξιά ο χώρος αποσκευών του Ateca και αριστερά του Tarraco
Νέα ξεχωριστή μάρκα η CUPRA
Πολύ... άγριο το Ateca των 300 ίππων
Η πίσω όψη για τα δύο ισπανικά μοντέλα
Το Tarraco μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του SEAT Tarraco
H δεύτερη σειρά καθισμάτων του Tarraco
Εντυπωσιακές ζάντες στο Ateca με φρένα της Brembo
To λογότυπο της CUPRA
Το εσωτερικό του Tarraco
Θύρες USB, AUX και θέση για φόρτιση κινητού
Ο περιστροφικός διακόπτης για κίνηση εκτός δρόμους αλλά και σε ιδιαίτερες συνθήκες (χιόνι κ.λπ.)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης