Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί στον Λευκό Πύργο. Ο ποδηλατικός όμιλος «Σφενδάμo», σε
Η ημερίδα θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Λευκό Πύργο το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 11:00π.μ.συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα ασφαλείας κατά την χρήση του ποδηλάτου της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου τόσο εντός όσο και εκτός αστικών κέντρων.

Στόχος είναι να βελτιωθεί η παιδία όλων όσων κυκλοφορούν στο δρόμο είτε με τα πόδια είτε με κάποιο όχημα. Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν και θα αναζητηθούν απαντήσεις οι οποίες θα προάγουν την συνύπαρξη μεταξύ πεζών, δικυκλιστών και αυτοκινητιστών.

Στον χώρο της εκδήλωση θα βρίσκεται και η Nissan η οποία στηρίζει αυτή την προσπάθεια όπως και το κατάστημα ποδηλάτων «Ποδηλατόραμα» που θα δίνει την δυνατότητα σε ποδηλάτες να πραγματοποιήσουν τεστ στα νέα μοντέλα της ΙDEAL bikes- SCOTT και e-Bike.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι κινούνται σε δημόσιους χώρους πρέπει να έχουν κανόνες συμπεριφοράς, είτε αυτοί είναι με τα πόδια είτε βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος...

Εισηγητές θα είναι οι εξής:
1. Στέργιος Μανώλης – Δημοσιογράφος με θέμα «Οδηγική συμπεριφορά και ατύχημα”»
2. Χριστίνα Σφέτσιου -Φυσικός με θέμα “Φυσική – «Τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου».
3. Πολάτογλου Χαρίτων- καθηγητής Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ με θέμα «Οι επιπτώσεις ενός ατυχήματος & οι νόμοι της φυσικής».
4. Δημήτριος Ναλμπάντης –Διδ. Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος με θέμα «Οδηγική ασφάλεια & ανθρώπινος παράγοντας».
5. Ιωάννης Χατζηγιάννης- Μέλος Δ.Σ. ΠΑΣΘ με θέμα «Αστική μετακίνηση με ποδήλατο».

Βόλτα και με ποδήλατα θα κάνουν όσοι το επιθυμούν...

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα από τον Λευκό Πύργο...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης