Ακόμα ένα βήμα προς τον στόχο της κάνει η Volvo καθώς ξεκινάει συνεργασία με τη Northvolt στην Το εργοστάσιο θα λειτουργεί με 100% πράσινη ενέργεια.κατασκευή εργοστασίου μπαταριών. Η Volvo θέλει μέχρι το 2030 να είναι σε θέση να έχει στο στόλο της μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μάλιστα η διαδικασία κατασκευής τους να είναι απαλλαγμένη από κάθε αποτύπωμα CO2.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Σουηδία και οι δύο πλευρές θα έχουν 50% μερίδιο στην επένδυση. Το 2026 θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την κατασκευή των πρώτων μπαταριών οι οποίες θα εξοπλίσουν τη νέα γενιά αυτοκινήτων της Volvo και της Polestar τα οποία φυσικά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις μεγάλες ποσότητες μπαταριών, το εργοστάσιο θα εφαρμόσει και νέες τεχνολογίες.

Το 2026 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο

Η Northvolt, εταιρεία ενέργειας από τη Σουηδία, αναφέρει πως το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να παραγάγει Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας.50GWh τον χρόνο σε πλήρη λειτουργία, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να εξυπηρετήσει 600.000 οχήματα. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία Solid State, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει και εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις μπαταρίες, η νέα μονάδα αναμένεται να είναι και πολύ φιλική στο περιβάλλον προκειμένου να αφήνει το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα CO2. Μάλιστα η Volvo και η Polestar ήδη εξελίσσουν ατσάλι με μηδενικό άνθρακα προκειμένου τα οχήματά τους να είναι πλήρως μηδενικών ρύπων. Η Polestar άλλωστε έχει ανακοινώσει πως μέχρι το 2030 θα έχει παρουσιάσει το πρώτο πλήρως απαλλαγμένο από άνθρακα αυτοκίνητο.

Μοντέλα όπως το XC90 θα το δούμε με τις νέες μπαταρίες της Northvolt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Volvo και SSAB ετοιμάζουν χάλυβα από  υδρογόνο

Τι είναι το Polestar 3;

Πού πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα η Volvo;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης