Αν βρεθείτε στη Σλοβακία και κοιτάξετε στον ουρανό μπορεί να δείτε ένα αυτοκίνητο να πετάει πάνω από Το αυτοκίνητο έχει κάνει 40 ώρες πτήσης σε συνεργασία με την Πολιτική Αεροπορία της Σλοβακίαςτο κεφάλι σας. Μην ανησυχήσετε, δεν έχετε πιει πολύ. Απλά περνάει το AirCar της Klein Vision, το πρώτο αυτοκίνητο που έκανε πτήση μέσα στα όρια πόλης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Stefan Klein και Anton Zajac είναι δυο επιστήμονες οι οποίοι αποφάσισαν να πειραματιστούν πάνω στα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Δούλεψαν αρκετές χιλιάδες ώρες, ξόδεψαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά είδαν το δημιούργημά τους να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση πάνω από την πόλη της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βγαλμένο από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Έχει πάρει ήδη έγκριση ως αεροπλάνο

Το AirCar είναι ένα υβριδικό όχημα που εκτελεί χρέη αεροπλάνου και αυτοκινήτου. Μπορεί να μεταμορφωθεί Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 2.500 μέτρωναπό αυτοκίνητο σε αεροπλάνο σε 3 λεπτά χάρη στο έξυπνο σύστημα αναδίπλωσης των φτερών που διαθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας που διαθέτει αυτό το πρώτο πρωτότυπο προέρχεται από την BMW με την απόδοσή του να είναι στους 160 ίππους. Το καύσιμο που χρησιμοποιεί είναι κανονική βενζίνη ενώ έχει ενσωματωμένο τον έλικα και σύστημα πέδησης με αλεξίπτωτο. Το δεύτερο πρωτότυπο είναι πιο ισχυρό με κινητήρα πάλι της BMW απόδοσης 300 ίππων. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 300Km/h και με σταθερή ταχύτητα να διανύσει 1.000 χιλιόμετρα στον αέρα.

Ακόμα δεν υπάρχει ανακοίνωση για την παραγωγή του αυτοκινήτου, αλλά σίγουρα θα ήταν απίθανο να το βλέπαμε στον αέρα!

Δείτε το μοναδικό αυτό όχημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίθανη ειδική έκδοση Isle of Man της BMW S1000RR

Το sedan υδρογόνου που ανεφοδιάζεται σε 3 λεπτά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης