Ένα μικρό βίντεο είναι ικανό να σε ανατριχιάσει όταν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό όπως ο ήχος μιας κλασικής Οι κινητήρες Colombo κατασκευάστηκαν από Alfa Romeo και Ferrari…Ferrari. Μια vintage αγωνιστική Ferrari 250 Testa Rossa  έπεσε στα χέρια δοκιμαστών από την Βρετανία οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να χαρίσουν σε όλους εμάς λίγο από την αίσθηση και κυρίως τον ήχο αυτής της μοναδικής Ferrari.

Σε μόλις 43 δευτερόλεπτα κρύβεται το πάθος σχεδόν 40 ετών, όσα δηλαδή ήταν τα χρόνια που βγήκε στην παραγωγή ο απίστευτος V12 κινητήρας της Ferrari. Η κωδική του ονομασία ήταν Colombo με γωνία 60 μοιρών ανάμεσα στους κυλίνδρους, χωρητικότητα 3,2 λίτρων και απόδοση περίπου 300 ίππους. Φυσικά στην πορεία των χρόνων ο συγκεκριμένος κινητήρες άλλαξε πολλές φορές χωρητικότητα και απόδοση, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να προσφέρει μοναδικές επιδόσεις και φυσικά απίστευτο ήχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Enzo Ferrari επιβλέπει την κατασκευή του V12 Colombo στα τέλη της δεκαετίας του '40

Συμφωνική ορχήστρα στα αυτιά μας

Ο τελευταίος κινητήρας Colombo ήταν το 1988 όταν τοποθετήθηκε στην Ferrari 412i. Είχε χωρητικότητα 4,9To 1976 χρησιμοποιήθηκε ψεκασμός της Bosch για πρώτη φορά… λίτρα και απόδοση περίπου 350 ίππους, ενώ είχαν αντικατασταθεί τα καρμπιρατέρ με ψεκασμό της Bosch. Ο Colombo κινητήρας τοποθετήθηκε σε περισσότερα από 15 μοντέλα της Ferrari στα 40 χρόνια ζωής του, ανάμεσα στα οποία και το πρώτο μονοθέσιο Formula 1 της εταιρείας, το 125 F1 του 1947.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Herbert von Karajan (διάσημος αυστριακός μαέστρος) ο οποίος είχε πει πως ο ήχος της Ferrari V12 είναι η καλύτερη συμφωνία που έχω ακούσει ποτέ!

Απολαύστε….

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πουλήθηκαν όλες οι Ferrari για το 2021

Πρώτη μέρα στη δουλειά για τον Carlos Sainz

Αυτή η Ferrari είναι το όνειρο κάθε οδηγού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης