Η Lotus θα συνεργαστεί με την ομάδα του πρώην πρωταθλητή Formula 1 Jenson Button στο πρωτάθλημα Το πρωτάθλημα Extreme E έχει τραβήξει πολλά σπουδαία ονόματα του motorsportExtreme E του 2021. Η βρετανική φίρμα θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού συνεργάτη προσφέροντας τεχνογνωσία στην ομάδα και στήριξη στην εξέλιξη του αγωνιστικού πρωτότυπου off road.

Η ομάδα JBXE θα λάβει μέρος φέτος στο πολυαναμενώμενο νέο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά πρωτότυπα σε εκτός δρόμου διαδρομές. Ο Jenson Button θα βρεθεί στο τιμόνι του ενός αυτοκινήτου, ενώ στο τιμόνι του δεύτερου αυτοκινήτου της ομάδας θα είναι η Mikaela Ahlin Kottulinsky.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνα από τις δοκιμές που έκανε η ομάδα στη Βρετανία

Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 3 Απριλίου στη Σαουδική Αραβία

Η Lotus θα βρει στο νέο αυτό πρωτάθλημα Extreme E την κατάλληλη πλατφόρμα για να εξελίξει την Σε πρώτη φάση τα αυτοκίνητα θα μοιραστούν κοινή τεχνολογία στις μπαταρίες τεχνολογία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άλλωστε πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή της ηλεκτρικής Lotus Evija.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η Extreme E κατηγορία έχει πολλά στάνταρ εξαρτήματα όπως τις μπαταρίες οι οποίες θα προέρχονται από τη Wiliams Engineering. Το πλαίσιο πρέπει να είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα περιορίζεται στους 540 ίππους. Το πρωτάθλημα αρχίζει το προσεχές τριήμερο 3-4 Απριλίου στη Σαουδική Αραβία.

Οδηγός για το νέο πρωτάθλημα Extreme E

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πρωτάθλημα Extreme E και ο Jenson Button με δική του ομάδα

O Sebastien Loeb στην ομάδα του Lewis Hamilton

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης