Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δε νομίζω να υπάρχει έστω και ένας λάτρης των τεσσάρων τροχών που να μην έχει κρυφοκοιτάξει με λαγνεία Μόλις 220 μοντέλα θα κατασκευαστούν για την Αμερικήφωτογραφίες ή βίντεο της θρυλικής διοργάνωσης Camel Trophy. Ο απίθανος αυτός αγώνας πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1980 και του 1990 σε διάφορα μέρη του κόσμου, κυρίως σε δύσκολα περάματα του Αμαζονίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμα κατατεθέν ήταν τα θρυλικά Land Rover Defender, Discovery, 90 και 110 τα οποία χάνονταν στις λάσπες και τους ποταμούς της Βραζιλίας. Η Land Rover τώρα, θέλοντας να τιμήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση και φυσικά την εμπλοκή της, παρουσίασε μια ειδική έκδοση Trophy του Defender.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει "εργάτης" στην εμπρός μάσκα.

Το Trophy είναι βασισμένο τεχνικά στο X-Dynamic SE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι λογικό, αυτό το Defender είναι βαμμένο στα κλασικά χρώματα του Camel Trophy, ωστόσο δεΟι ενενήντα πρώτοι αγοραστές θα λάβουν μέρος σε μια περιπέτεια στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας διαθέτει το λογότυπο της φίρμας τσιγάρων για νομικούς λόγους, αλλά μέσα στο γνωστό σχήμα υπάρχει η λέξη Trophy. Στον εξοπλισμό το ιδιαίτερο αυτό Defender διαθέτει σχάρα οροφής, σχάρα στο εμπρός μέρος με “εργάτη”, πλαστικό πάτωμα σκληρής χρήσης, ενσωματωμένο συμπιεστή αέρα και τηλεσκοπική σκάλα για πρόσβαση στην οροφή.

Το Defender Trophy Edition έρχεται με τον κινητήρα P400 των 3.0 λίτρων εξακύλινδρο σε σειρά με ήπιο υβριδικό σύστημα ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και 550Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται φυσικά στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ και από επιδόσεις δεν πάει άσχημα με τα πρώτα 100Km/h να έρχονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα.

Η τιμή του Land Rover Defender Trophy θα είναι 75.700€ και θα γίνει διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Για την απόκτησή του θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα λογότυπα της Camel απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραματίζεται με υδρογόνο η Land Rover

Σκληρή δοκιμασία για το Ineos Grenadier

Αυτό είναι το κορυφαίο Range Rover Evoque

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης