Η ιστορία του πρώτου Lamborghini Countach που κατασκευάστηκε είναι σχεδόν δραματική καθώς το Η πρώτη Countach καταστράφηκε σε crash test στην Αγγλία!αυτοκίνητο δεν κατάφερε να επιβιώσει. Μόλις τρία χρόνια έζησε και καταστράφηκε σε ένα ατύχημα στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα το μοντέλο που κοσμεί το μουσείο της εταιρίας στην Μπολόνια είναι το δεύτερο που κατασκευάστηκε το 1974 και όχι το πρώτο!

Η πρώτη Countach LP500 κατασκευάστηκε στις 11 Μαρτίου του 1971. Η Lamborghini δεν κατάφερε όμως μα βγάλει τελικά στην παραγωγή το συγκεκριμένο μοντέλο και το 1974 παρουσίαση μια δεύτερη εκδοχή της Countach. Το θρυλικό αυτοκίνητο σχεδίασε ο Marcello Gandini και δοκιμαστής του ήταν ο Bob Wallace. Το δεύτερο σχέδιο είχε κινητήρα 4.0 λίτρων και πλαίσιο σωληνωτό σε σχέση με το αρχικό μοντέλο που χρησιμοποιούσε 5.0 λίτρων κινητήρα και πλαίσιο πλατφόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρομερή δουλειά από το Polo Storico της Lamborghini.

Γιορτάζει τα 50 χρόνια του LP500 η Lamborghini φέτος

Στην πρώτη της φάση η Countach παράχθηκε σε 1.999 μονάδες μέχρι το 1990 όπου παρουσιάστηκε ο Η χειροποίητη Countach κατασκευάστηκε για έναν “σπάνιο συλλέκτη” όπως αναφέρει η Lamborghini.αντικαταστάτης της, το θρυλικό Diablo. Στα 16 χρόνια ζωής της η LP500 βγήκε σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις, ωστόσο καμία δεν είχε την αισθητική του πρώτου μοναδικού μοντέλου. Η Lamborghini τώρα αποφάσισε να βγάλει ξανά στην παραγωγή την LP500 σε ένα και μοναδικό μοντέλο το οποίο θα είναι πιστό αντίγραφο της πρώτης έκδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν περάσει 50 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου LP500 και με την αναβίωση του η Lamborghini θα γιορτάσει το εικονικό μοντέλο. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε η εταιρία φαίνεται η χειροποίητη δουλειά που γίνεται πάνω στην Countach καθώς χρειάστηκαν 25.000 ώρες για να ολοκληρωθεί. Σχεδόν όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι γνήσια, ενώ κάποια έπρεπε να φτιαχτούν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ακόμα και τα ελαστικά Cinturato CN12 είναι γνήσια από την Έκθεση της Γενεύης του 1971!

Το βίντεο της Countach LP500.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοίκιασε τη Lamborghini για μία μέρα και την τράκαρε!

Η Lamborghini Urus σπάει κάθε ρεκόρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης