Αυτό είναι κάτι που δεν περιμένεις να ακούσεις και μάλιστα από έναν επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της Mercedes AMG. Μιλάμε για την επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρικής/υβριδικής γενιάς αυτοκινήτων της AMG όπου εκεί ακούσαμε πολλά εξαιρετικά πράγματα, αλλά σίγουρα το πιο εντυπωσιακό ήταν πως όταν ντριφτάρεις οι μπαταρίες θα φορτίζουν!

Ένας V8 κινητήρας εμπρός και ένας ηλεκτροκινητήρας πίσω, αποτέλεσμα: 804 ίπποι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρομερό σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω ντριφτ!

Και πως θα γίνεται αυτό; Είναι απλό, σύμφωνα με τους ανθρώπους της AMG. Το λογισμικό της E Οι μπαταρίες της AMG E-Performance προέρχονται από τη Formula 1Performance έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε όταν το αυτοκίνητο ντριφτάρει η ενέργεια που ξοδεύεται από την ηλεκτρική μονάδα που βρίσκεται στον πίσω άξονα για να επιβραδύνει το αυτοκίνητο θα συσσωρεύεται στις μπαταρίες. Σίγουρα το σύστημα δεν είναι τόσο απλό όσο αναφέρουμε, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό.

Η αναφορά γίνεται πάντως για το καταπληκτικό AMG GT 4 το οποίο χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με κινητήρα 4,0 λίτρων V8 και ηλεκτροκινητήρα το οποίο αποδίδει συνολικά 804 ίππους! Οι επιδόσεις είναι απίθανες με τα 0-100Km/h να έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο της παρουσίασης της AMG E-Performance

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Mercedes έβαλε αριθμό PIN και δαχτυλικό αποτύπωμα στη νέα C-Class

Με περισσότερους από 600 ίππους η νέα Mercedes AMG C63

Ο Hamilton παρουσιάζει το Project One της Mercedes AMG

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης