Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η General Motors έχει εκδηλώσει αρκετές φορές την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ευρώπη.
Οι Γάλλοι έχουν σκοπό να παίξουν το δικό τους… παιχνίδιΚαθόλου τυχαία, λοιπόν, δεν είναι και τα δημοσιεύματα που θέλουν την Opel να πηγαίνει στο γκρουπ PSA, δηλαδή στις Peugeot – Citroen. 

Όπως αποκαλύφθηκε, οι Γάλλοι βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την GM, προκειμένου να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Opel, όπως και της Vauxhall στη Μεγάλη Βρετανία. Ήδη οι δύο κολοσσοί συνεργάζονται στην κατασκευή και παραγωγή κοινών μερών σε αυτοκίνητα και μία περαιτέρω συνεργασία θα μπορούσε να μειώσει αισθητά το κόστος παραγωγής και κατ’ επέκταση τις τιμές σε διάφορα μοντέλα.

Μεγάλο το ερώτημα για το μέλλον της Opel...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπου καπνός και… φωτιά

Όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται… δύσκολα να υλοποιηθούν, όμως συνήθως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Τα τελευταία χρόνια οι Γάλλοι εμφανίζονται πολύ επιθετικοί, ενώ είναι γνωστό Επίθεση παντού… πως θέλουν να περάσουν στο προσκήνιο και να κοντράρουν στα ίσια τους Γερμανούς.

Ήδη από τα νέα μοντέλα που βλέπουμε στους δρόμους καταλαβαίνουμε την επιθετική πολιτική που ακολουθούν, ενώ μία τόσο μεγάλη εξαγορά θα τους έδινε επιπλέον κίνητρο να κερδίσουν σημαντικά μερίδια και να παίξουν το δικό τους… παιχνίδι.

Στην περίπτωση που κλείσει ένα τόσο μεγάλο deal είναι σίγουρο πως ο παγκόσμιος χάρτης του αυτοκινήτου θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό…

Ακόμα και από τα νέα μοντέλα καταλαβαίνουμε τις προθέσεις των Γάλλων (στη φωτό το Peugeot 3008)
Το νέο Citroen C3. Προχωρημένο σχεδιαστικά και με μεγάλες βλέψεις για τους Γάλλους!
Κρατήστε αυτό το λογότυπο γιατί θα το βλέπουμε συχνά μπροστά μας...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης