Η Lexus ετοιμάζει εδώ και καιρό την παρουσίαση του νέου της SUV μοντέλου το οποίο θα είναι βασισμένο Αντίπαλος του Mercedes EQA θα είναι το νέο Lexus.στην πλατφόρμα BZ της Toyota. Το premium μοντέλο θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2021 και θα είναι πλήρως ηλεκτρικό έχοντας στόχο να βρεθεί δίπλα στον ανταγωνισμό με τα Mercedes EQA και Volkswagen ID4.

Η νέα εικόνα που δόθηκε ως teaser από τη Lexus εμφανίζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η οροφή είναι εκείνο που φαίνεται καλύτερα από όλα και δείχνει να έχει κεντρική αυλάκωση χωρίζοντάς τη στη μέση. Στα φωτιστικά σώματα διακρίνεται ένα ενιαίο πίσω LED σώμα, ενώ το λογότυπο της φίρμας είναι ψηλά τοποθετημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμπρός μέρος του Lexus σε μία ακόμα teaser φωτογραφία.

Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες το νέο Lexus

Το εμπρός μέρος το είχαμε δει σε προηγούμενη εικόνα και μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο LF-30 το οποίο Στόχος είναι η άνεση και η αθόρυβη λειτουργία.είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στο Τόκιο το 2019. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχει δοθεί ακόμα κάτι επίσημα στη δημοσιότητα, ωστόσο αναμένεται να πατάει πάνω στη νέα τεχνολογία Direct4 της εταιρείας, η οποία εξελίχθηκε από την Toyota. Το σύστημα παρέχει 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, προσφέροντας τετρακίνηση και φυσικά εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα πολύπλοκο λογισμικό το οποίο θα μεταφέρει την ισχύ σε κάθε ηλεκτροκινητήρα, ανάλογα τις ανάγκες της οδήγησης. Βασική προτεραιότητα όσον αφορά τη Lexus είναι το σύστημα να παρέχει άνεση και αθόρυβη λειτουργία. Οι άνθρωποι πάντως της Lexus θέλουν σχεδιαστικά να κάνουν κάτι πολύ ξεχωριστό, αφού η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του ανοίγει νέους ορίζοντες όχι μόνο από σχεδιαστικής, αλλά και από μηχανολογικής μεριάς.

Εικόνα με το Lexus σε καμουφλάζ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To 2021 θα δούμε το πρώτο ηλεκτρικό της Lexus

Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει η Lexus στην Ευρώπη

Αυτή είναι η ολοκαίνουρια ηλεκτρική Mercedes EQA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης