Μία από τις πλέον εικονικές βρετανικές φίρμες κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων, η BRM, βρίσκεται σε Ο υπερτροφοδότης προέρχεται από τη Rolls Royce.διαδικασία επιστροφής στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η ιστορική μάρκα, η οποία τη δεκαετία του ’60 μεσουρανούσε στη Formula 1 κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα το 1962, ανοίγει ξανά τις πύλες της έπειτα από 47 χρόνια γεμάτη ιστορία και πάθος για τους τέσσερις τροχούς.

Το εγχείρημα αποφάσισαν να φέρουν εις πέρας τέσσερα μέλη της οικογένειας Owen και η πρώτη τους επιλογή για να δείξουν ότι επιστρέφουν ήταν να ζωντανέψουν ξανά έναν σημαντικό κινητήρα της BEM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Type 15, η οποία ήταν εφοδιασμένη με τον V16 κινητήρα της BRM.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας είχε μέγιστη απόδοση 600 ίππους το 1955!

Πρόκειται για τον κινητήρα της δεκαετίας του 1950 της BRM, ένα V16 σύνολο 1,5 λίτρου με τούρμπο ο οποίος Μόλις τρεις κινητήρες θα κατασκευαστούν.είχε 22 χρόνια να έρθει στη ζωή. Οι άνθρωποι της Hall and Hall οι οποίοι ανέλαβαν να δυναμομετρήσουν τον κινητήρα είδαν με έκπληξη να αποδίδει 557 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. με την πίεση στο τούρμπο στα 2,5 psi. Μάλιστα τόνισαν ότι δεν ήθελαν να τον πιέσουν πολύ και δεν του ανέβασαν περισσότερο την πίεση στο τούρμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο βήμα της BRM είναι να κατασκευάσει μια ρεπλίκα της Type 15 για να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο κινητήρα και να το δούμε στον δρόμο για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια!

Απολαύστε τον ήχο του V16

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Hamilton παρουσιάζει το Project One της Mercedes AMG

Το ηλεκτρικό supercar που θα ακούγεται σαν V8 Formula 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης