Πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 2019 ως πρωτότυπο με την κωδική ονομασία AM-RB 003 στη Γενεύη και Ο CEO της Aston επιβεβαίωσε ότι ο κινητήρας της Valhalla θα είναι “διαφορετικός”.αμέσως γοήτευσε το κοινό. Ο λόγος για την Aston Martin Valhalla, η οποία είχε κάνει αίσθηση όταν παρουσιάστηκε, αλλά ακόμη δεν το έχουμε δει να βγαίνει στην παραγωγή.

Η Aston Martin διέκοψε την εξέλιξη του hypercar της καθώς σταμάτησε να ασχολείται με τον κινητήρα που θα έδινε ζωή στο μοντέλο, ένα υβριδικό V6 σύνολο. Φαίνεται πως η στενή σχέση με τη Mercedes έκανε τους Βρετανούς να αλλάξουν πορεία και πλέον όλα δείχνουν πως στη νέα Valhalla θα δούμε κινητήρα της AMG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Valhalla είναι από τα πλέον εντυπωσιακά supercars που έχουμε δει.

Το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε και σε σχεδιαστικές αλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βρετανία, ο κινητήρας της Valhalla δε θα είναι ο γνωστός V6, αλλά ίσως Κοντά στους 1.000 ίππους είναι η απόδοση του συνόλου της AMG!δούμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τον V8 κινητήρα της AMG των 4.0 λίτρων, τον οποίο βρίσκουμε στο GT73. Το υβριδικό σύνολο (διαθέτει και ηλεκτροκινητήρα) έχει ικανότητα απόδοσης μέχρι και 920 ίππους, κάτι που σημαίνει ότι η Valhalla θα βρεθεί να ανταγωνίζεται supercars όπως οι Ferrari SF90 και McLaren Speedtail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της Aston Martin δεν επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής τις πληροφορίες, ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη έχει νόημα καθώς η σχέση των Βρετανών με τη Mercedes έχει αποκτήσει περισσότερη βαρύτητα. Το 2023 αναμένεται να είναι έτοιμο το supercar της Aston Martin και θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες.

Αυτό είναι το δεύτερο supercar της Aston, η Valkyrie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν άργησε η έκδοση F1 της Aston Martin Vantage

Το μεγάλο αφεντικό δοκιμάζει την εξωτική Valkyrie των 1.176 ίππων

Ο Vettel οδηγεί στα χιόνια την Aston Martin DBX

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης