Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της Dacia ξεκινά το 1966 από τη Ρουμανία και από την αρχή της λειτουργίας της ήταν συνδεδεμένη με τη Renault.

Το πρώτο της μοντέλο ήταν διαθέσιμο μόνο στην τοπική αγορά με την ονομασία Dacia 1.100, που στην ουσία ήταν το Renault 8 αλλά με διαφορετική ονομασία.

Το πρώτο μοντέλο της Dacia ήταν το 1.100, το οποίο κυκλοφορούσε στις υπόλoιπες χώρες ως Renault 8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέναρξη το 2005

Το 1999, το γκρουπ Renault εξαγόρασε τη ρουμανική εταιρεία με σκοπό να της δώσει ώθηση και να κερδίσει To 2019 το μερίδιο της Dacia στην Ευρώπη ήταν 3,9%.ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, φτιάχνοντας μία πιο προσιτή μάρκα, ιδίως για χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Τελικά, και όπως αποδείχτηκε στην πράξη, η μάρκα όχι απλώς μπήκε στην αγορά αλλά κέρδισε τις καρδιές των πελατών, που έδειχναν και συνεχίζουν να δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στα μοντέλα της. 

Ξεκινώντας την επανέναρξη της Dacia το 2005, τα νούμερα δείχνουν πως έχει καταφέρει σε 15 χρόνια να ξεπεράσει τις 6,5 εκατομμύρια μονάδες με την τάση να είναι συνεχώς αυξητική.

To Sandero είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Dacia...

Τι έχουν πουλήσει Logan, Sandero και Duster

Το Logan, που πωλείται ακόμα και σήμερα, πλησιάζει σχεδόν τα δύο εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ το Sandero έχει πουλήσει πάνω από 2,3 μονάδες.

Αντίστοιχα, το Duster από το 2010 έχει αποκτήσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια πελάτες, γεγονός που δείχνει και την τάση που έχουν οι πελάτες της μάρκας για οχήματα SUV.

 

Για να δείτε την γκάμα των μοντέλων της Dacia πατήστε ΕΔΩ

 

Πολύ σύντομα το Duster θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια πωλήσεις...

 

Το 2021 η Dacia θα παρουσιάσει και το ηλεκτρικό της μοντέλο...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης