Η Lotus είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ιστορικές φίρμες αυτοκινήτου στον κόσμο. Εκείνο που έχει Η Lotus έχει κερδίσει 7 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1.ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι όλα -ή σχεδόν όλα- τα μοντέλα της βρετανικής μάρκας (πλέον κινεζικής) αρχίζουν με το γράμμα Ε και αυτό είναι κάτι που έχει ξεκινήσει από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της εταιρείας.

Η ιστορία έχει ως εξής: ο ιδρυτής της Lotus, ο τεράστιος Colin Chapman, το 1948 σχεδίασε το πρώτο του μοντέλο το οποίο ονόμασε Mark I. Στη συνέχεια, το επόμενο μοντέλο του ονόμασε Mark X και το αμέσως επόμενο Mark XI – καμία πρωτοτυπία. Ο Chapman όμως αποφάσισε ότι δεν του άρεσε το σύστημα αρίθμησης των μοντέλων του, έτσι αποφάσισε το Mark XI να το ονομάσει απλά Eleven. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Lotus Eleven και από εκείνο το σημείο και έπειτα έχουμε τις Elise, Elan και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις λίγες εικόνες που μας έχει δώσει η Lotus για το Emira.

Το Emira θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Lotus με θερμικό κινητήρα

Όμως η ιστορία, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί καθώς η Lotus αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της Η Lotus ανήκει στον κολοσσό Geely από την Κίνα.μοντέλο στις 6 Ιουλίου. Το όνομα αυτού; Φυσικά, Emira (από Ε) και η παράδοση συνεχίζεται. Η Emira είναι το τελευταίο μοντέλο της Lotus με θερμικό κινητήρα, καθώς η φίρμα έχει ανακοινώσει πως κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Emira είναι ένα σπορ αυτοκίνητο το οποίο από τις teaser εικόνες δείχνει απίστευτα όμορφο και επιθετικό. Ο κινητήρας, χωρίς κάτι να είναι δεδομένο ακόμη, αναμένεται να είναι ο γνωστός 3.5 λίτρων V6 της Toyota, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και έκδοση με 2λιτρο σύνολο τούρμπο που θα προέρχεται από έναν νέο συνεργάτη της Geely. Λίγο υπομονή και θα μάθουμε τα πάντα για το νέο Emira.

Στις 6 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το νέο Emira.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Lotus ετοιμάζει και ηλεκτρικό SUV!

H τελευταία Lotus με παραδοσιακό κινητήρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης