Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Εταιρειών για την Ασφάλεια στους Οι γυναίκες τραυματίζονται περισσότερο γιατί οδηγούν μικρότερα αυτοκίνητα…Αυτοκινητοδρόμους της Αμερικής τα δεδομένα έδειξαν ότι οι γυναίκες τραυματίζονται πιο σοβαρά σε ατυχήματα σε σχέση με τους άντρες.

Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει 20-28% μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα σε ατύχημα και 37-73% μεγαλύτερη πιθανότητα να τραυματιστεί σοβαρά σε σχέση με έναν άντρα. Το φοβερό στοιχείο όμως που βγήκε έπειτα από την ανάλυση των δεδομένων είναι ότι ένας από τους σημαντικούς λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι γυναίκες συνηθίζουν να οδηγούν μικρότερα, ελαφρύτερα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφορετική έρευνα έδειξε ότι περισσότερες γυναίκες πάνε στη δουλειά με αυτοκίνητο σε σχέση με άντρες...

Σημαντικά στοιχεία που θα βοηθήσουν και τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Ακόμα ένας λόγος είναι ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που ευθύνονται για ιδιαίτερες κατηγορίες συγκρούσεων Μόνο σε συγκρούσεις με φορτηγά προηγούνται οι άντρες…όπως να πέσουν πάνω σε σταματημένο όχημα από πίσω ή να συγκρουστούν πλάγια με ένα άλλο όχημα. Η μοναδική περίπτωση ατυχήματος που οι άντρες είναι μπροστά από τις γυναίκες είναι στις συγκρούσεις με φορτηγά όπου το ποσοστό των αντρών είναι 20% και των γυναικών μόλις 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ινστιτούτο πάντως τονίζει πως αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν και θα αναλυθούν και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύστημα προειδοποίησης αντίθετης κατεύθυνσης ετοιμάζει η Skoda

Την άνοιξη το ντεμπούτο της νέας Skoda Fabia

Το πιο στιλάτο και περιπετειώδες μικρό της Audi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης