Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Vignale; Τι είναι αυτό; Σωστή ερώτηση… Την απάντηση πήραμε από τους ανθρώπους της Ford οι Άλλο… παιχνίδι παίζει πλέον η Ford με την σειρά Vignale. Μάλλον βλέπει παραπέρα όπως λέει και το σλόγκαν της! (Go Further) οποίοι ήδη ξεκίνησαν στην Ελλάδα ένα νέο ταξίδι στην πώληση αυτοκινήτων και ιδίως αυτών με έντονο και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Vignale θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις ειδικές εκδόσεις μοντέλων της μάρκας Ford, όπως για παράδειγμα το Mondeo Vignale, S Max Vignale κ.ά. Στην ουσία μιλάμε για τα γνωστά σε όλους αυτοκίνητα αλλά με στοιχεία που θυμίζουν τα συγκεκριμένα, μόνο στο όνομα. Πριν αναλύσουμε τα μοντέλα Vignale να πούμε και από που βγήκε το όνομα, καθώς μόνο τυχαίο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.

Αυτό είναι ένα Ford Mondeo Vignale... Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από που προέρχεται το όνομα…
Το όνομα Vignale προέρχεται από τον Alfredo Vignale, έναν κατασκευαστή αμαξωμάτων που είδε με..
Ο Alfredo Vignale δημιουργούσε μοναδικά οχήματα για πελάτες πανάκριβων  αυτοκινήτων… άλλο μάτι την δημιουργία μοναδικών αμαξωμάτων κατά παραγγελία. Νεαρός μαθητευόμενος εντοπίστηκε από τον κορυφαίο καροσερίστα του Τορίνο PininFarina όπου και εξελίχτηκε.

Ο Alfredo Vignale ίδρυσε ένα μικρό εργαστήριο κατασκευής αμαξωμάτων με τα αδέρφια του το 1946 στο Τορίνο. Έκτοτε δημιούργησε εντυπωσιακά και μοναδικά αμαξώματα για διάφορα αυτοκίνητα.  Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως κάτοχοι μοντέλων Aston Martin, Ferrari, Maserati και Rolls Royce από Ευρώπη και Αμερική επισκέφτηκαν την εταιρεία για να του αναθέσουν να φτιάξει μοναδικά εξατομικευμένα οχήματα.

Αυτό είναι το εσωτερικό από την ειδική έκδοση του Mondeo... Χαρακτηριστικό των καθισμάτων που βλέπετε το.. μασάζ που κάνει σε οδηγό και συνοδηγό!!!

Ξεχωριστοί ακόμα και οι τεχνίτες!
Με όνομα λοιπόν πολύ βαρύ στον τομέα της εξατομίκευσης, η Ford λανσάρει το όνομα Vignale στη γκάμα της. Η αρχή γίνεται με το Mondeo το οποίο και διατίθεται σε πεντάθυρο και station wagon αμάξωμα. Πρόκειται για εκδόσεις που σαφώς και απευθύνονται σε πελάτες που αναζητούν το διαφορετικό αλλά δίνουν έμφαση και στην εξυπηρέτηση, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πώληση.

Τα μοντέλα με το λογότυπο Vignale είναι από μόνα τους ξεχωριστά και ολοκληρώνονται κάθε φορά στα χέρια έξι ειδικών τεχνιτών. Επιπλέον γίνονται 100 πρόσθετοι έλεγχοι ποιότητας τελευταίας τεχνολογίας στο νέο εργοστάσιο Vignale Centre που βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας, προκειμένου η ποιότητα να αγγίξει όσο το δυνατό το… τέλειο.

H έκδοση Vignale είναι διαθέσιμη και σε station wagon αμάξωμα...

Που να το δω και να το… αγοράσω;
Αυτή είναι μία πολύ σημαντική ερώτηση που έχουν θέσει ακόμα και στους εαυτούς τους οι άνθρωποι Ακόμα και τα καταστήματα έχουν γίνει premium και πάνω από όλα με την σωστή εξυπηρέτηση…της Ford. Ο λόγος είναι απλός καθώς όταν αγοράζεις ένα τόσο ειδικό μοντέλο υψηλού κόστος θες τις ανάλογες παροχές και φυσικά εξυπηρέτηση.

Εδώ είναι που η Ford απαντά με τα καταστήματα Ford Store, που έχουν ξεχωριστή σχεδίαση, παροχές και ειδικευμένο προσωπικό. Παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του 2016 θα λειτουργήσουν 500 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα το πρώτο είναι γεγονός και βρίσκεται στην λεωφόρο Βουλιαγμένης 574 στην Αργυρούπολη. Εκεί ο καθένας να επισκεφτεί και να ζήσει την ξεχωριστή φιλοξενία της μάρκας.

Στο Ford Store κατάστημα της λεωφόρου Βουλιαγμένης ο χώρος είναι μοναδικός στο είδος του. Ξεχωριστό το τραπέζι με την οθόνη αφής από το οποίο αντλείς πληροφορίες και καταλαβαίνεις πως το μέλλον έχει έρθει και το ζούμε...

Premium μοντέλα…
Πως όμως είναι ένα αυτοκίνητο Ford που φέρει το λογότυπο Vignale; H απάντηση είναι απλή καθώς το Mondeo για παράδειγμα, που είχαμε και την ευκαιρία να οδηγήσουμε, θυμίζει το Mondeo μόνο στο Η άνεση η πολυτέλεια και η τεχνολογία χτυπάνε… κόκκινο! όνομα. Εξωτερικά, οι σχεδιαστικές πινελιές, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου και τα σπορ στοιχεία συνθέτουν μία ξεχωριστή εικόνα που κάνει τα βλέμματα να γυρίζουν.

Εκεί που εντυπωσιάζεσαι είναι όταν μπαίνεις στην καμπίνα των επιβατών. Χωρίς να το…σκεφτείς συνειδητοποιείς πως η πολυτέλεια έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Το δέρμα καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό του εσωτερικού, τα καθίσματα κάνουν… μασάζ, ενώ η τεχνολογία σου δείχνει την τεράστια πρόοδο στον τομέα της συνδεσιμότητας αυτοκινήτου – κινητού – διαδικτύου – καθημερινότητας. Επιπλέον, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην άνεση, στην ηχομόνωση και σε οτιδήποτε θέλει ένας απαιτητικός πελάτης. 

Λογικό είναι να γελάει ο Πρόεδρος της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς έχοντας μοντέλα με το λογότυπο Vignale στην γκάμα της Ford...

Καρα… premium!
Κάποιοι θα πουν πως τα χρήματα τα οποία κοστίζει ένα Ford Mondeo Vignale είναι αρκετά. Για ένα Mondeo ίσως είναι, αλλά για ένα Mondeo Vignale, όχι. Και αυτό δεν θέλει πολύ σκέψη για να το καταλάβει ο καθένας αρκεί να το συγκρίνει με premium μοντέλα.

Μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη έκδοση είναι αναμφισβήτητα premium και είναι η αρχή για να βάλουν τη Ford στο… μάτι πολλοί πελάτες που ξέρουν τι θέλουν συγκριτικά με αυτούς που αναζητούν αυτοκίνητο για.. μόστρα και χωρίς ουσία.


ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ FORD MONDEO VIGNALE


Το Ford… Vignale με λίγα λόγια

  • Θα μπορούσαμε να το πούμε πως είναι ένα ξεχωριστό brand name
  • Το λογότυπο Vignale μαρτυρά την πολυτέλεια και της μοναδικότητα σε ένα αυτοκίνητι Ford
  • To Mondeo Vignale είναι το πρώτο της νέας γκάμας
  • Τα μοντέλα ολοκληρώνονται στα χέρια μόνο ειδικών τεχνικών
  • Εκατό πρόσθετοι έλεγχοι γίνονται πριν φύγει από το εργοστάσιο κάθε μοντέλο Vignale
  • Εκδόσεις Vignale είναι διαθέσιμες στο πρώτο κατάστημα Ford Store στην Ελλάδα που άνοιξε στην λεωφόρο Βουλιαγμένης 574
  • Η πώληση ενός Vignale γίνει μόνο από ειδικευμένο προσωπικό
  • 24ωρη υποστήριξη παρέχει η Ford σε όλους τους πελάτες Vignale
  • Οδηγικά εντυπωσιάζει λόγω… ηχομόνωσης και τους νέου τεχνολογικού εξοπλισμού γι’ αυτή τη δουλειά με το όνομα Active Noise Cancellation
  • Σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία με δέρμα καπιτονέ με πολυτελείς ραφές
  • Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα που κάνει μασάζ. Τα καθίσματα χρησιμοποιούν ένα σύστημα αποτελούμενο από 11 μαξιλαράκια που κάνουν μασάζ στους μηρούς, πίσω και το κάτω τμήμα της πλάτης.
  • Το Mondeo διαθέτει κατευθυνόμενους προβολείς Ford Dynamic LED
  • Ο εξοπλισμός αποτελείται ακόμα και από ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με ελαστικά 235/40R18 (βασικός εξοπλισμός ζάντες 18 ιντσών)
  • Διαθέτει σύστημα που του μιλάς και κάνεις… δουλειές π.χ. του λες “I’m hungry” και σου βρίσκει τα πιο κοντινά εστιατόρια
  • Οι κινητήρες είναι βενζίνης, diesel και υβριδικοί χωρητικότητας 2.0 λίτρων που ξεκινούν από τα 177 και φτάνουν τους 240 ίππους
  • Διαθέσιμο και ως 4×4 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο

Μπορεί να είναι οικογενειακό αλλά στρίβει. Γνωρίζουμε άλλωστε τις γνώσεις που έχει η μάρκα στον τομέα αυτό λόγω αγώνων...
Οι εκδόσεις Vignale είναι διαθέσιμες με μηχανικό αλλά και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων...
Εννοείται πως έχει κουμπί start - stop engine το οποίο περιτριγυρίζεται από δέρμα υψηλής ποιότητας
Στον βασικό εξοπλισμό οι 18άρες ζάντες είναι στάνταρ! Ωστόσο υπάρχουν και οι εντυπωσιακές 19άρες!
Ford Vignale. Κρατήστε το γιατί θα απασχολήσει πολύ την Premium κατηγορία...

Η λεπτομέρεια στα τελειώματα και στο οπτικό κομμάτι είναι σημαντικά για τον οδηγό σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο
Το δέρμα καπιτονέ δίνει έναν διαφορετικό αέρα στην καμπίνα των επιβατών
Τα πίσω φωτιστικά σώματα...
Κατευθυνόμενοι προβολείς Ford Dynamic LED...
Vignale... το λογότυπο δεσπόζει στα πλαινά σημεία του αυτοκινήτου...
Οι εκδόσεις Vignale κολυμπούν σε... premium νερά

Ακόμα και το 'κλειδί' είναι ξεχωριστό...

Φωτογραφία από την παρουσίαση των εκδόσεων Vignale αλλά και του πρώτου καταστήματος Ford Store στην Ελλάδα

Στα καταστήματα Ford Store υπάρχει αυτό το... τραπέζι με την οθόνη αφής. Ο πελάτης ενημερώνεται πλέον ψηφιακά!  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης