Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο πιο δημοφιλή μοντέλα της Ford, το Fiesta και το Focus είναι διαθέσιμα χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Πρόκειται για τις εκδόσεις econetic με κινητήρες πετρελαίου που εκπέμπουν κάτω από 90 γρ. CO2 στο Χωρίς τέλη κυκλοφορίας με το νέο καθεστώς… χιλιόμετρο και με το νέο καθεστώς των τελών κυκλοφορίας δεν επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους.

Στην περίπτωση του Fiesta econetic ο κινητήρας των 1.5 λίτρων αποδίδει 95 ίππους και εκπέμπει 82 γρ./CO2 στο χλμ. Ενδιαφέρον έχει και η μέση κατανάλωση καυσίμου που σύμφωνα με την εταιρεία και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κυμαίνεται στα 3.2 λίτρα. Από εκεί και πέρα το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 11.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 178 χλμ./ώρα.

Το Ford Fiesta είναι διαθέσιμο και χωρίς τέλη κυκλοφορίας (στην φωτό η έκδοση ST)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το Focus χωρίς τέλη…
Όσον αφορά το Focus στην έκδοση econetic, ο κινητήρας των 1.500 κ.εκ. αποδίδει 105 ίππους και οι εκπομπές ρύπων CO2 αγγίζουν τα 88 γραμμάρια στο χιλιόμετρο.

Στην περίπτωση του εν λόγω μοντέλου η μέση κατανάλωση αγγίζει τα 3.4 λίτρα ενώ οι επιδόσεις μεταφράζονται σε 11.9 δευτερόλεπτα για το 0-100 και 187 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Οι τιμές των παραπάνω εκδόσεων Fiesta και Focus κοστίζουν 14.000 και 17.678 ευρώ  αντίστοιχα.

Το Ford Focus...

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης