Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fisker Karma θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι τελείως άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Στην Ελλάδα δεν έχει πουληθεί ούτε… ένα, καθώς η πρώην Φινλανδική μάρκα δεν δραστηριοποιήθηκε ποτέ Βλέποντας τέτοια αυτοκίνητα στους δρόμους σου γεμίζει η μέρα. Ακόμα και εάν δεν είσαι λάτρης των 4 τροχών… εντός συνόρων.

Tο Karma είναι ένα πολυτελές υβριδικό sedan με τιμή (εξωτερικού και όταν ήταν προς διάθεση) πάνω από 100.000 ευρώ. Εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας  2.0 λίτρων απόδοσης 260 ίππων και με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 161 ίππων. Η παραγωγή του που άγγιξε σχεδόν τα 2.500 αυτοκίνητα κυμάνθηκε την χρονική περίοδο 2011-2012 αλλά η εταιρεία έπεσε έξω με αποτέλεσμα να πουληθεί σε Κινέζους επενδυτές και πλέον να γίνεται λόγος για επανέναρξη της παραγωγής σε εργοστάσιο της Αμερικής.

Ένα τέτοιο σπάνιο Fisker Karma εμφανίστηκε την 28η Οκτωβρίου στην πόλη της Βέροιας προκαλώντας αναστάτωση στους περαστικούς που αρχικά προσπαθούσαν να… μαντέψουν τη μάρκα του αυτοκινήτου. Τελικά, κάποιοι το απαθανάτισαν και άλλοι το θαύμασαν  καθώς όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zougla.gr (που απαθανάτισε ο Δημήτρης Πετράκης) το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να δείτε και άλλα στραβά και παράξενα πατήστε ΕΔΩ

 

Σίγουρα ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο...
Εντυπωσιακή η εμπρός μάσκα...
Οικογενειακό μοντέλο που θα ήθελε κάθε.. μπαμπάς!
Το μήκος του πλησιάζει σχεδόν τα 5 μέτρα...
Ό,τι μπορούσαν να δουν οι περαστικοί κοιτώντας από το τζάμι!
Ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή του Fisker Karma...
H παραγωγή του πρώην φινλανδικού μοντέλου άγγιξε σχεδόν τις 2.500 μονάδες παγκοσμίως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης