Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό που οι πωλήσεις του είναι αρκετά υψηλές. Ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως είναι το Nissan Leaf, ένα
Το Nissan Qashqai 1ης γενιάς είχε εμφανιστεί ως ηλεκτρικό πρωτότυπο αλλά το 2ης γενιάς θα κυκλοφορήσει μάλλον ως… κανονικό!αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που προσφέρει οικονομικές μετακινήσεις και παράλληλα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους.

Οι πωλήσεις του Leaf έχουν ήδη πιάσει τους αρχικούς στόχους και αυτό φαίνεται πως έχει ανοίξει την… όρεξη των ανθρώπων της ιαπωνικής φίρμας που ετοιμάζουν καινούργια μοντέλα για το μέλλον. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, οι άνθρωποι της Nissan σκέφτονται να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τη γκάμα που αποτελείται σήμερα από το Leaf και το e-NV 200 (επαγγελματικό), με πετυχημένα μοντέλα όπως είναι το Juke και φυσικά το Qashqai.

Το Nissan Leaf είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαμηλό κόστος στις μετακινήσεις
Όπως φαίνεται, τα δύο οχήματα ελευθέρου χρόνου δεν θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν και σε ηλεκτρικές εκδόσεις δελεάζοντας τους υποψήφιους αγοραστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο «ξοδεύει» σχεδόν 1.5 ευρώ σε… ρεύμα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Ωστόσο το πρόβλημα επικεντρώνεται στην αυτονομία και αυτό είναι κάτι που θέλουν να λύσουν οι Ιάπωνες έτσι ώστε να παίξουν άλλη… μπάλα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών SUV δεν έχει δοθεί αλλά υπολογίζεται πως τα πρωτότυπα ηλεκτρικά SUV θα τα δούμε στις επόμενες μεγάλες εκθέσεις και από εκεί και πέρα σε 1-2 χρόνια στους δρόμους…

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως είναι ένα… κομμένο ηλεκτρικό Nissan Leaf

Διαβάστε επίσης: Όταν η Nissan γέμισε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα το… Βερολίνο

Το επαγγελματικό ηλεκτρικό Nissan e-NV 200...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης