Η μικρή εταιρεία Xpeng από την Κίνα η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2014, έχει επεκτείνει πολύ τις εργασίες της Πωλείται ήδη στην Νορβηγία το G3 Crossoverτα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας συνεχώς νέες λύσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην Κίνα ήδη έχει αυξήσει τις πωλήσεις του G3 μοντέλου της, ενός crossover ηλεκτρικού το οποίο μάλιστα έχει κάνει δειλά την εμφάνισή του και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην αγορά της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Xpeng, Brian Gu στο βρετανικό Top Gear, η εταιρεία σκέφτεται σοβαρά να κάνει το επόμενο βήμα προς την Ευρώπη καθώς διαθέτει την τεχνολογία, τον σχεδιασμό και τα κατάλληλα προϊόντα να επεκταθεί προς τη Δύση. Φέτος μάλιστα σχεδιάζουν να μπουν σε άλλες αγορές της Ευρώπης εκτός από την Νορβηγία όχι μόνο με το βασικό τους μοντέλο, το G3, αλλά και την κορωνίδα της γκάμας τους, το P7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το G3 ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει την εμφάνισή τους σε αγορές της Ευρώπης
Πολλά νέα μοντέλα έτοιμα να κατακλύσουν την Ευρώπη

Το P7 είναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις σεντάν το οποίο οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι έχει αυτονομία πάνω από 700 Η Xpeng δουλεύει πάνω και στην αυτόνομη οδήγηση…χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση. Η Xpeng πάντως ήδη σχεδιάζει πολλά νέα μοντέλα τα οποία θα είναι βασισμένα στην πλατφόρμα του G3 αλλά με εσωτερικούς χώρους μεγαλύτερους, όπως εκείνους του P7 για να ανοίξει την γκάμα της. Μάλιστα το εργοστάσιο δουλεύει πάνω και σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Πάντως οι άνθρωποι της Xpeng θέλουν να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα στην Ευρώπη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν εγκαταστάσεις σε συγκεκριμένες χώρες όπου ο πελάτης θα μπορεί να επισκεφτεί την έκθεση και να δει από κοντά τα οχήματα. Η πωλήσεις μέσω διαδικτύου δεν είναι μέσα στα πλάνα της Xpeng η οποία μάλιστα θέλει να ασχοληθεί και με το δίκτυο φόρτισης των αυτοκινήτων κάτι που στην Κίνα έχει κάνει και προσφέρει δωρεάν στους πελάτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το P7 με αυτονομία 704 χιλιόμετρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπηρεσία car sharing για το ηλεκτρικό Fiat 500

Ποιο θα πάρει τον τίτλο του κορυφαίου αυτοκινήτου του κόσμου;

H Volvo προσφέρει επιδότηση και για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης