Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοένα και περισσότερο συζητούμε για ηλεκτρικά οχήματα ακόμα και στη Ελλάδα ενώ αυξάνονται συνεχώς και οι προτάσεις με νέα μοντέλα. Η χρήση ενός τέτοιου οχήματος ήταν αρκετά ψηλή, όμως οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως η χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη γίνεται όλο και πιο οικονομική.

Αυτό φαίνεται από επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η LeasePlan και αφορά στον ετήσιο Δείκτη Κόστους Αυτοκινήτου (Car Cost Index).

Οι υποδομές για ηλεκτρικά έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στο εθνικό οδικό δίκτυο...(στη φωτό το Peugeot e-208)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικονομικότερη η Ελλάδα…

Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η πιο οικονομική χώρα για χρήση ηλεκτρικού Το κόστος χρήσης diesel αυτοκινήτου στη χώρα μας, είναι το χαμηλότερο…αυτοκινήτου, παρότι σύμφωνα με τα ευρήματα το κόστος χρήσης του δεν είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με το κόστος χρήσης αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Την ίδια ώρα το κόστος χρήσης diesel αυτοκινήτου στη χώρα μας, είναι το χαμηλότερο μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα είναι μια από τις πιο οικονομικές χώρες για οδήγηση αυτοκινήτου, καθώς έχει από τα πιο χαμηλά συνολικά μηναία κόστη χρήσης, 501 ευρώ κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Στην πλειονότητα των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, η μετακίνηση με ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο προσιτή από τη βενζίνη και το diesel στη μεσαία κατηγορία.

Ολοένα και μεγαλώνει η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην Ελλάδα (στη φωτό το Opel e-Corsa)

Τι υπολογίζουν την έρευνα…

Το Car Cost Index αποτελεί μια περιεκτική ανάλυση που αποκαλύπτει το πραγματικό κόστος χρήσης ενός Η έρευνα αφορά σε 18 ευρωπαϊκές χώρες…αυτοκινήτου – συμπεριλαμβανομένου του κόστους καυσίμων, της απόσβεσης, των φόρων, της ασφαλιστικής κάλυψη και του κόστος συντήρησης – σε 18 ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειώσουμε πως στο Car Cost Index του 2020, το κόστος υπολογίζεται κατά μέσο όρο κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια χρήσης και προϋποθέτει 30.000 χιλιόμετρα οδήγησης ετησίως.

 

Στοιχεία της έρευνας που έκανε η LeasePlan

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης