Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικές Πολλά σκάνδαλα έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στην Ομοσπονδία Αυτοκινήτου…ατασθαλίες που αφορούν τη διοίκηση της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού (ΟΜΑΕ). Το αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση στην οικογένεια των αγώνων και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Μόνο τυχαία η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν καθαίρεσε το ΔΣ, καθώς αυτή τη στιγμή διοικεί μια προσωρινή 9μελής επιτροπή. Ωστόσο τα 9 μέλη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα όπου τα τέσσερα προχωρούν σε αποκαλύψεις και ζητούν οικονομικό έλεγχο και τα υπόλοιπα πέντε κρατούν παθητική στάση.   

Όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είναι πέρα από κάθε... φαντασία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήρε θέση ο πρόεδρος του ΣΟΑΑ

Τη δική του θέση για όλα αυτά παίρνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα κ. Μαυρωτά, όπως και στον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΟΜΑΕ. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση:

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Πόσα χρωστάει η ομοσπονδία αυτοκινήτου για την ασφαλιστική κάλυψη (που ακυρώθηκε) των αθλητών

 

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι πρόεδρος των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα....

Αξιότιμοι κύριοι,

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στις δύο πλευρές που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί στις τάξεις της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ. Παράλληλα ενημερωθήκαμε και για ορισμένες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, οι οποίες μοιάζουν εκτός του Καταγγελίες ακόμα και για αλλαγές σε… κλειδαριές!πνεύματος συνεργασίας με στόχο το κοινό όφελος, αλλά και εκτός λογικής.

Καταγγελίες όπως οι αλλαγές κλειδαριών εν κρυπτώ και οι επισκέψεις μελών του έκπτωτου Δ.Σ. της ΟΜΑΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, είναι αν μη τι άλλο σοβαρές, με σοβαρότερο όλων ωστόσο το ζήτημα των οικονομικών στοιχείων. Θεωρούμε αδιανόητο το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας να μην γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα με βάση τα οποία θα κληθεί να διοικήσει. Είναι ανήθικο, παράνομο και καταχρηστικό. Αποτελεί δε, τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας και τη σωστή διαχείριση των θεμάτων που αφορούν τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα οποία θέτουμε για μια ακόμη φορά δημόσια, ως πρώτη προτεραιότητα για τους Έλληνες αγωνιζόμενους.

Εφόσον τα καταγγελλόμενα ευσταθούν και αποτελούν πραγματικότητα, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας και τονίζουμε πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να φέρεται με αυτόν τον τρόπο, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον ενός χώρου ο οποίος αθλητικά αλλά και κοινωνικά είναι ιδιαιτέρως σημαντικός.

Θεωρούμε πως με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά κυρίως ηθικά, είναι υποχρέωσή σας ως προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, αποτελούμενη μάλιστα από ενεργούς ανθρώπους του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, να δημιουργήσετε τις συνθήκες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ομαλή και διαφανή διοικητική μετάβαση της Ομοσπονδίας.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος κατακτά συνεχώς τα τελευταία χρόνια τον τίτλο στο πρωτάθλημα αναβάσεων και στην πιο δυνατή κατηγορία Formula Saloon

Με βάση τα παραπάνω αναμένουμε το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 από την Εξελεγκτική Να υπάρξει άμεσα λογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος στην Ομοσπονδία…Επιτροπή να συντάξει λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας τον οποίο και να καταθέσει στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή προκειμένου να λάβουν γνώση και οι υποψήφιοι για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την οικονομική κατάσταση της ΟΜΑΕ. Δεδομένης της παραίτησης της Εξελεγκτικής Επιτροπής αναμένουμε από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση αυτής, προς την ομαλή διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών.

Παράλληλα θα πρέπει να συνταχθεί αναλυτική κατάσταση των Σωματείων που δικαιούνται σύμφωνα με την νομοθεσία, να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές/αρχαιρεσίες. 

Άλλως σας ενημερώνουμε πως θα προβούμε σε κάθε ενέργεια ώστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των αγωνιζομένων και κυρίως την υπόσταση και το κύρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Αναμένοντας τις δέουσες και άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση
 
Μάριος Ηλιόπουλος
Πρόεδρος Σ.Ο.Α.Α.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης