Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες για εμπόρους που παραπλανούν τους πελάτες τους και τους πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Ο Γιώργος Ανδρής από το movenews.gr ανήρτησε άλλη μία περίπτωση εμπόρου που αμαυρώνει τον κλάδο και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν είναι εύκολη υπόθεση στην Ελλάδα και ιδίως με τους επιτήδειους εμπόρους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κοροϊδέψουν και να παραπλανήσουν τους ανυποψίαστους πελάτες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους...

«Αναστενάζει» ολόκληρη η Αττική από τον επιτήδειο έμπορο που δραστηριοποιείται στην περιοχή πέριξ του Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Περάματος καθώς πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες για πώληση αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το πρόβλημα δεν καταγράφεται μόνο για τους ιδιώτες καταναλωτές αλλά ο επιτήδειο έμπορος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλο τον κλάδο καθώς στις δημοπρασίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πραγματοποιούν οι τράπεζες αλλά και οι εταιρείες χρονομίσθωσης φαίνεται ότι «σαρώνει» τα πάντα και οι υπόλοιποι έμποροι δεν μπορούν να αποκτήσουν κάποια οχήματα που τους ενδιαφέρουν.

Ο συγκεκριμένος έμπορος κατεβαίνει στις δημοπρασίες αυτοκινήτων και χωρίς καν να ελέγξει τα αυτοκίνητα δίνει μια προσφορά για όλα και συνήθως αναδεικνύεται πλειοδότης των δημοπρασιών με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να μην μπορούν να τον ανταγωνιστούν αλλά ούτε και να αποκτούν νέα μεταχειρισμένα εγχώρια αυτοκίνητα.

Ο λόγος που «σαρώνει» τα αυτοκίνητα των δημοπρασιών χωρίς να τα ελέγξει έχει να κάνει με το γεγονός, πως τα αυτοκίνητα που προμηθεύεται απλά τα γυαλίζει, τους γυρίζει τα χιλιόμετρα στα κοντέρ τους και τα πουλά σε καλές τιμές για τα ψεύτικα χιλιόμετρα που αναγράφουν.

Αποτέλεσμα είναι οι υπόλοιποι έμποροι με αντίστοιχα αυτοκίνητα να μην μπορούν να τα πουλήσουν σε τόσο χαμηλές τιμές και κινδυνεύουν να κλείσουν. Άλλοι πάλι στρέφονται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ για να επιβιώσουν κάνοντας και εκείνοι με την σειρά τους ότι μπορούν για να φαίνονται δελεαστικά τα μοντέλα που έχουν στις εκθέσεις τους.


Ακόμα και service book να διαθέτει ένα αυτοκίνητο καλό είναι να ελέγξετε αν όσα αναγράφονται σε αυτό είναι αληθινά...

Πάντως καταναλωτής που αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τον επιτήδειο έμπορο στο Κερατσίνι και έδωσε ανταλλαγή το παλιό του μετά από ένα μήνα αντιλήφθηκε πως είχε πέσει θύμα απάτης.

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως το παλιό αυτοκίνητο που είχε δώσει ως ανταλλαγή είχε διανύσει 176.000 χλμ. και μετά από 4 εβδομάδες πωλούνταν με μόλις 72.000 χλμ.

Όταν το διαπίστωσε και επικοινώνησε με τον έμπορο με περίσσιο θράσος απάντησε στον καταναλωτή πως το παλιό του αυτοκίνητο είχε «χτυπημένο» μοτέρ και το έχει αλλάξει με ένα μεταχειρισμένο που είχε διανύσει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα.

Ο καταναλωτής βέβαια δεν τον πίστεψε και έστειλε έναν συγγενή του να ελέγξει το παλιό του αυτοκίνητο και διαπίστωσε πως όχι μόνο δεν είχε αλλαχθεί ο κινητήρας αλλά το όχημα διέθετε και βιβλίο σέρβις από ένα συνεργείο που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ ο πρώην κάτοχός του!

Στη συνέχεια πραγματοποίησε έλεγχο στο μεταχειρισμένο όχημα που είχε αποκτήσει από τον επιτήδειο έμπορο και ανακάλυψε πως το αυτοκίνητο όταν ανήκε στην εταιρεία χρονομίσθωσης είχε διανύσει περίπου 85.000 χιλιόμετρα επιπλέον από αυτά που ανέγραφε στο κοντέρ το αυτοκίνητο.

Ο έμπορος βέβαια αρνήθηκε πως έχει γυρίσει τα χιλιόμετρα αλλά το τιμολόγιο αγοράς του οχήματος από την εταιρεία χρονομίσθωσης άλλα αναγράφει ενώ προειδοποίησε τον ανυποψίαστο καταναλωτή να… «κάτσει στα αυγά του»!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης