Η μέρα που τα φορτηγά θα κινούνται χωρίς οδηγό δεν απέχει και πάρα πολύ από το σήμερα και για όσους δεν μπορούν να το πιστέψουν να τους τονίσουμε πως δεν πρόκειται για σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόσφατα η Daimler Trucks παρουσίασε το φορτηγό του μέλλοντος, όπως το ονομάζει, το οποίο έχει την ικανότητα να πηγαίνει μόνο του!!!

Πρόκειται για ένα καινοτόµο όχηµα το οποίο εφοδιάζεται με το έξυπνο σύστηµα Highway Pilot που χάρη σε αυτό ολοκληρώθηκε και το πρώτο ταξίδι σε εθνική οδό κοντά στο Μαγδεµβούργο. Το εν λόγω, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα λανσαριστεί το 2025 και όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει θα αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τις μετακινήσεις μεγάλων οχημάτων. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής το όχημα ανάπτυξε ταχύτητα μέχρι και 85 χλμ./ώρα και χωρίς δεύτερη σκέψη θεωρείται επαναστατικό για τις παγκόσμιες μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To φορτηγό του μέλλοντος σύμφωνα με την Mercedes δεν χρειάζεται οδηγό!!!!

Αύξηση του όγκου στις μεταφορές
Οι μεταφορικές προκλήσεις του µέλλοντος είναι σημαντικές και αυτός είναι ο λόγος που γίνονται εξελίξεις πάνω στον τομέα της αυτόνομης μετακίνησης.  Η µελέτη “World Τransport Reports” προβλέπει ότι ο όγκος των εµπορευµατικών µεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξηθεί κατά περίπου 20% µεταξύ 2008 και 2025. Αντιθέτως, δεν θα υπάρξει σχεδόν καµία αλλαγή στα µερίδια που αντιστοιχούν στα µέσα µεταφορών. Αυτό σηµαίνει ότι τα φορτηγά θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν περίπου το 75% του συνόλου των εµπορευµάτων που µεταφέρονται οδικώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο όγκος των οδικών µεταφορών, µόνο στη Γερµανία θα αυξηθεί από 3,7 δισεκατοµµύρια τόνους σήµερα, σε περίπου 5,5 δισεκατοµµύρια τόνους έως το 2050, σύµφωνα µε το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας ενώ μείωση του κόστους των µεταφορών αυτών θα τονώσει την οικονοµική ανάπτυξη. 


Ο «οδηγός» απλά επιβλέπει ή… παίζει με το tablet

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα εποχή στις μετακινήσεις
«H αυτόνοµη οδήγηση θα φέρει την επανάσταση στις οδικές µεταφορές και θα δηµιουργήσει σηµαντικά οφέλη για όλους τους εµπλεκόµενους. Με το φορτηγό του µέλλοντος 2025 (Future Truck 2025), η Ο Dr Wolfgang Bernhard
Daimler Trucks τονίζει και πάλι τον πρωτοπόρο ρόλο της στις καινοτόµες τεχνολογίες και εγκαινιάζει  µια νέα εποχή στον κλάδο των µεταφορών . Στόχος µας είναι να είµαστε ο No1 κατασκευαστής στην αγορά του µέλλοντος, η οποία πιστεύουµε ότι θα αποφέρει σταθερά έσοδα και µακροπρόθεσµα κέρδη» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια το Dr Wolfgang Bernhard, µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Daimler και υπεύθυνος για τα φορτηγά και τα λεωφορεία του οµίλου.

 
Για να.. πειστείτε απλά παρακολουθήστε το παρακάτω Video…

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης