Στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η κορεατική φίρμα μας έδωσε μια ιδέα από τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στο μέλλον όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 45 EV concept σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Hyundai, η οποία επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση και τις αυτόνομες τεχνολογίες, καθώς και στην έξυπνη σχεδίαση. Η αισθητική του μοντέλου διεγείρει τη φαντασία, με το αμάξωμα τύπου monocoque, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και κάποια  στιλιστικά στοιχεία να είναι εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920.

Το concept ακολουθεί την μινιμαλιστική λογική της αρχικής ιδέας του coupe. Συνδυάζοντας την κληρονομιά με το όραμα, το «45» ενσωματώνει την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας «SensuousSportiness» της Hyundai.
Το εσωτερικό έχει εμπνευστεί από τα σχέδια των επίπλων. Στόχος των Κορεατών ήταν να δημιουργήσουν έναν μοναδικό χώρο διαβίωσης που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μινιμαλιστική καμπίνα είναι εξοπλισμένη με έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμένο ξύλινων, υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα χαλαρωτική και άνετη. Οι επιβάτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το σύστημα Infotainment χάρη στην εμφάνιση των πληροφοριών σε στυλ προβολής, όπου μπορεί να αντικαταστήσει την κεντρική οθόνη αφής με μια σειρά οθονών και λειτουργιών ενσωματωμένες στο ίδιο το ταμπλό.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου «45» τοποθετούνται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού. Το επίπεδο πάτωμα του μοντέλου όπου αποθηκεύονται οι μπαταρίες ονομάζεται «skateboard» καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός χώρου που δίνει την αίσθηση σαλονιού με νέα έπιπλα. Επίσης, τα καθίσματα στρέφονται προς τους επιβάτες καθώς ανοίγουν την πόρτα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπααλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης