Αν είσαι κάτοχος ενός παλιού Mazda MX-5 τότε ήρθε η ώρα να κάνεις μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο να γυρίζει στα φανάρια να το κοιτάει. Η ισπανική εταιρεία Hurtan με έδρα την Γρανάδα, έγινε γνωστή από τις απίστευτα εκλεπτυσμένες μετατροπές στα Chrysler PT Cruiser και Fiat Ducato και τώρα αποφάσισε να ασχοληθεί με το MX-5 της Mazda.

Θυμίζει πολύ τα παλιά MG το εμπρός μέρος της Hurtan

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήρε την άδεια της Mazda για να προχωρήσει στην βελτίωση

Το εικονικό roadster των Ιαπώνων έπεσε στα χέρια της Hurtan και εκείνοι αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε Μόλις 30 μονάδες θα κατασκευαστούν από την Hurtan…ένα απίστευτο ρετρό μοντέλο το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα το Mazda. Το ονόμασαν Grand Albaycin, μια περιοχή της Γρανάδα και μάλιστα πήραν την άδεια της Mazda να παραγάγουν 30 μονάδες του μοντέλου τους.

Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργήσουν ένα ρετρό αυτοκίνητο με μοντέρνα τεχνολογία. Η έμπνευση προέρχεται από τα βρετανικά παλιά roadster της δεκαετίας του 1950 με ακτινωτούς τροχούς γεμάτους νίκελ, μάσκα τύπου βάτραχου και γρίλιες που παραπέμπουν σε Austin Dealey ή MG. Το πίσω μέρος επίσης είναι εμπνευσμένο από εκείνη την εποχή με στρογγυλά φανάρια τύπου Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης είναι εντυπωσιακές
Ο κινητήρας και το εσωτερικό παραμένουν ανέπαφα

Ο κινητήρας θα είναι αυθεντικός της Mazda με δύο εκδόσεις, έναν 1,5 λίτρων και έναν 2 λίτρων με 132 και 184 ίππους αντίστοιχα. Στο εσωτερικό τα πράγματα έχουν μείνει παρόμοια με του κλασικού Miata, ωστόσο η Hurtan αναφέρει πως και στο εσωτερικό θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή. Σύντομα θα έχουμε την τελική μορφή του Hurtan Grand Albaycin, καθώς έκλεισε η πλατφόρμα παραγγελιών που δεχόταν η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπτώσεις που φθάνουν έως τα 4.000 ευρώ από τη Mazda

Τι συμβολίζει το σήμα της Mazda;

Το όχημα – βαλίτσα της Mazda

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης