Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την αγορά μέσω επιδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και συγκεκριμένα από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και σήμερα (σε 18 ώρες) απορροφήθηκε  σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020.

Τη μεγαλύτερη... ζήτηση είχαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τη μεγαλύτερη ζήτηση είχε το ηλεκτρικό ποδήλατο καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80%, Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν στην Αττική…ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα, ενώ καλή επίδοση παρουσίασαν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέσα σε μόλις 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών. Από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν σε εταιρικά ΙΧ, τα 27 σε επιδοτήσεις ιδιωτών και 3 σε επαγγελματικά βαν.

Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή, η ηλεκτροκίνηση και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκάλεσε το ενδιαφέρον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα οι επιδοτήσεις ηλεκτροκινούμενων οχημάτων επιμερίζονται ως εξής:
 
Αττική: 39%
Θεσσαλονίκη: 12,5%
Ηράκλειο: 9%
Πάτρα:  4%

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης