Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 


Στη χώρα που η ατιμωρησία κάνει… πάρτι, στη χώρα που ο καθένας σκέφτεται και έχει μοναδικό σκοπό να βγάλει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί και με οποιονδήποτε τρόπο εξαπατώντας ανυποψίαστους «Θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου…» πολίτες, έρχεται να προστεθεί μία ιστορία που σίγουρα ξεφεύγει πέρα από τα συνηθισμένα και προκαλεί αγανάκτηση.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής είναι γνωστός στο χώρο του αυτοκινήτου για τις αποκαλύψεις που κάνει και αφορούν στον κλάδο. Ένα από τα καυτά θέματα για τα οποία έχει αφιερώσει ατελείωτο χρόνο για έρευνα και γράψιμο, είναι αυτό που αφορά στα γυρισμένα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Λίγο πολύ είναι γνωστό πως ένα μεγάλο ποσοστό μεταχειρισμένων οχημάτων που πωλείται και ιδίως αυτών που εισάγονται, έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα. Χιλιάδες ιδιοκτήτες την έχουν… πατήσει, ωστόσο το δικαστικό σύστημα είναι τέτοιο που ελάχιστοι βρίσκουν το δίκιο τους, ενώ οι επιτήδειοι έμποροι συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πελάτες και κανείς δεν τους αγγίζει.

Ο Γιώργος Ανδρής δέχτηκε απειλές για τη ζωή του από έμπορο αυτοκινήτων που γυρίζει χιλιόμετρα σε οχήματα...

 

Αποκαλύψεις και απειλές

Πρόσφατα ο Γιώργος Ανδρής προχώρησε στην αποκάλυψη ενός ακόμα εμπόρου που κάνει αυτή τη… δουλειά. Το αποτέλεσμα και με όσα καταγγέλλει ο δημοσιογράφος ήταν να δεχτεί απειλές από Πριν από λίγες εβδομάδες πήγε να πέσει θύμα των γυρισμένων χλμ. και δημοσιογράφος από το χώρο του αυτοκινήτου! συγκεκριμένους ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί του και μάλιστα από τηλέφωνα που ήταν εμφανείς οι αριθμοί τους.

Οι επιτήδειοι δεν δίστασαν να επικοινωνήσουν ακόμα και με την ανήλικη κόρη του Γιώργου Ανδρή (στο προσωπικό της τηλέφωνο) απειλώντας την πως θα σκοτώσουν τον πατέρα αλλά και όλη την οικογένεια της!

Χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ήταν πως το θράσος τους δεν είχε όρια, όταν σε τηλεφώνημα που έκαναν στο σπίτι του δημοσιογράφου απείλησαν ακόμα και τον αστυνομικό με τον οποίο συνομίλησε μαζί τους…

Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου οχήματος χρειάζεται προσοχή και ψάξιμο...

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το φαινόμενο απαράδεκτης συμπεριφοράς και απειλών αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις απειλές που δέχθηκε ο συνάδελφος Γ. Ανδρής από ιδιοκτήτη μάνδρας αυτοκινήτων, μετά από το ρεπορτάζ που υπογράφει, για καταγγελίες ότι «μάντρες» αυτοκινήτων αλλοιώνουν στοιχεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και εξαπατούν αγοραστές.
Για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι γίνονται θύματα απειλών σε βάρος των ιδίων και των οικογενειών τους για έρευνες που διεξάγουν προς όφελος πολιτών. Φαίνεται ότι η καταγγελτική δημοσιογραφία δεν αρέσει σε κάποιους!
Το Δ.Σ. συμπαρίσταται στον συνάδελφο και την οικογένειά του και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει την ελεύθερη έρευνα και την αποκάλυψη της αλήθειας
».

Τα χιλιόμετρα στο κοντέρ αλλάζουν εύκολα...

Η ανακοίνωση της ΕΣΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΑ (Ένωση συντακτών Αυτοκινήτων) που ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου, πληροφορούμενη την απόπειρα εκφοβισμού – εκβιασμού, του μέλους της Ένωσης και συντάκτη αυτοκινήτου, Γιώργου Ανδρή, προκειμένου να σταματήσει την έρευνα για εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που εξαπατούν υποψήφιους αγοραστές, μειώνοντας τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους ή εισπράττοντας προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα, δηλώνει απερίφραστα τον αποτροπιασμό της για την πράξη αυτή. Δηλώνει επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι δεν φιμώνονται με τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε υποκύπτουν σε εκβιασμούς.
Η παραπάνω ενέργεια – απειλή για τη ζωή τους και προς μέλη της οικογένειας του συναδέλφου δημοσιογράφου, έχει έναν λόγο παραπάνω να μην μείνει ατιμώρητη.
Η Ελληνική Αστυνομία, που ήδη έχει αναλάβει την έρευνα, ελπίζουμε σύντομα να εντοπίσει τους υπεύθυνους αυτής της πράξης και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.
Η Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου, θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου Γιώργου Ανδρή, σε κάθε περίπτωση και με νομική υποστήριξη»
.

Όταν πωλείται ένα αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα, αυτό εγκυμονεί κινδύνους και για τη ασφάλεια των επιβατών των πεζών αλλά και των υπολοίπων που κυκλοφορούν στους δρόμους...

Η ανακοίνωση του ΣΕΑΑ

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων:

«Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία επιβεβαίωσε το θλιβερό γεγονός ότι δημοσιογράφος δέχθηκε απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειάς του, εξαιτίας της δημοσίευσης της δημοσιογραφικής έρευνάς του, σχετικά με τις εισαγωγές στην Ελλάδα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τα μέσα που μετέρχονται ορισμένοι έμποροι για να εξαπατήσουν τις αρχές και τους καταναλωτές.

Ο ΣΕΑΑ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές.

Είναι αδιανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα, το έτος 2019, να επιχειρείται η φίμωση του Τύπου και να απειλούνται δημοσιογράφοι κατά την εκτέλεση του λειτουργήματός τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη τακτική, για την οποία η Δημόσια Αρχή πρέπει να επιληφθεί, προκειμένου να προστατεύσει την ελευθερία του Τύπου και τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων και των οικογενειών τους. 

Αυτή, όμως, η πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια, καταδεικνύει και το μείζον ζήτημα που υφίσταται με την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και μάλιστα του εισαγόμενου μεταχειρισμένου, για την οποία η Δημόσια Αρχή οφείλει να παρέμβει, προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές από επιτηδείους οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν διστάζουν για τίποτε».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης