Η δεκαετία του 1980 έχει μείνει στην ιστορία ως η δεκαετία της «καρέκλας» της ντίσκο μουσικής και της απίστευτης καλτ κουλτούρας. Έχει γίνει γνωστή επίσης για την μέτρια ποιότητα πολλών αυτοκινήτων τα οποία έβγαιναν από την παραγωγή έπειτα από ελάχιστους ελέγχους οι οποίοι κυρίως πραγματοποιούνταν στο χέρι και από έναν μόνο μηχανικό.

Περισσότερες από 3.000.000 μονάδες κατασκευάστηκαν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φοβερές τεχνικές ελέγχου ποιότητας

Η περίπτωση του εργοστασίου της Trabant στην Ανατολική Γερμανία είναι χαρακτηριστική της εποχής καθώς Ένα σφυρί διορθώνει τα πάντα…ο έλεγχος γινόταν με σφυρί και καλέμι. Στο βίντεο που ανακαλύψαμε στο newsauto.gr εμφανίζεται ένας μηχανικός της εποχής ο οποίος αφού κάνει τους απαραίτητους ελέγχους σε πόρτες, καπό και πορτ μπαγκάζ, όταν κάτι δεν έχει κάτσει καλά χρησιμοποιεί το σφυρί του για να το επαναφέρει στην τάξη. Το πρόβλημα διορθώνεται και ούτε γάτα , ούτε ζημιά!

Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο Sachsenring Automobilwerke στο Zwickau έχει παράξει περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε χρονικό ορίζοντα 34 ετών, από το 1957 μέχρι τη δεκαετία του 1980. Εδώ και χρόνια και έπειτα από πολλές αναβαθμίσεις, ανήκει στην Volkswagen και μαντέψτε ποιο αυτοκίνητο κατασκευάζεται πλέον εκεί; Το VW ID3!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό τα πει ποιοτικός έλεγχος!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης