Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθόρυβα και πριν από λίγες ημέρες «έφυγε» από κοντά μας ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, ο Έλληνας που δημιούργησε το Enfield E8000, το αυτοκίνητο που πολλοί το γνωρίζουν και ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ελληνικό αυτοκίνητο.

Σε φετινή ομιλία του Πρωθυπουργού για τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οικονομικά κίνητρα, φόντο υπήρχε το ελληνικό ηλεκτρικό Enfield E8000

Η ανάρτηση στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή μέσα από την σελίδα του στο Facebook ο Βασίλης Αποστολόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος το Ομίλου Ιατρικό Αθηνών) ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

O αναγνωρισμένος επιστήμονας Κωνσταντίνος Αδρακτάς με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, Βασίλη Αποστολόπουλο

Η ανάρτηση

«Πριν λίγο διάστημα έφυγε αθόρυβα από κοντά μας ένα σπουδαίο ελληνικό μυαλό. Ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, ο εφευρέτης μεταξύ άλλων του πρώτου σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield το 1972 (κάποτε ίσως εξιστορήσω το πώς τα οικονομικά συμφέροντα το έθαψαν). Ο εκλιπών υπήρξε φίλος του πατέρα μου, στη συνέχεια δικός μου και γείτονας μου στο Λονδίνο τα φοιτητικά μου χρόνια. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση συμπάθειας και εκτίμησης. Απόφοιτος του MIT στην αστρονομία και αστροναυτική δούλεψε για τη NASA και προσωπικά τον αξιολογώ ως τον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ που έχω γνωρίσει. Καλή ανάπαυση Constantine… Rest In Peace.»

 

Δείτε ένα από τα ρεπορτάζ που έχουμε κάνει με το Enfield E8000

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης