Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουργιο Peugeot 5008 ετοιμάζεται να εισβάλει δυναμικά στην ελληνική αγορά και αυτό μπορεί ο καθένας να το καταλάβει κοιτάζοντας την πορεία και τη ζήτηση που έχει το μικρότερο αδελφάκι του, που Δείτε πώς έρχονται τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα με πλοία!ακούει στο όνομα 3008. Με τη νέα γενιά του 5008 είναι ξεκάθαρο πως οι Γάλλοι στοχεύουν ψηλά όχι μόνο σε πωλήσεις αλλά και σε ικανοποιημένους πελάτες, οι οποίοι αναζητούν ένα σύγχρονο SUV που συνδυάζει σχεδίαση, χώρους και τεχνολογία.

Ήδη τα πρώτα 5008 πάτησαν στην ελληνική αγορά και το zougla.gr βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά για να τα… υποδεχτεί. Έχοντας βγάλει τις απαραίτητες άδειες από τον ΟΛΠ, για να μπορούμε να βιντεοσκοπήσουμε, βρεθήκαμε στον χώρο όπου γίνεται η φορτοεκφόρτωση οχημάτων. Στην πύλη Γ2 καθημερινά συνωστίζονται χιλιάδες αυτοκίνητα που έρχονται από το εξωτερικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες χώρες, καθώς το λιμάνι του Πειραιά θεωρείται ενδιάμεσος σταθμός.  


Δείτε στο παρακάτω video το πρώτο Peugeot 5008 που ήρθε στην Ελλάδα την ώρα που κατεβαίνει από το πλοίο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η διαδικασία φορτοεκφόρτωσης

Στον χώρο αυτόν όλα λειτουργούν… ρολόι και για να κάνεις αυτό που θέλεις πρέπει να συνοδεύεσαι από κάποιον άνθρωπο του ΟΛΠ. Συνοδεία λοιπόν, κατευθυνθήκαμε στο πλοίο Aegean Breeze, το οποίο Τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν από το πλοίο ένα, ένα ξεκίνησε από τη Γαλλία φορτωμένο με χιλιάδες αυτοκίνητα. Η ώρα άφιξης στον Πειραιά ήταν προγραμματισμένη για τις 06.00 το πρωί, ωστόσο η κίνηση στο λιμάνι καθυστέρησε το δέσιμο του πλοίου. Τελικά, έπειτα από τέσσερις ώρες, όλοι πήραν θέση… μάχης για να ξεκινήσει άλλη μία διαδικασία ρουτίνας για τους λιμενεργάτες.

Με το που κατέβηκε η θηριώδης ράμπα του Aegean Breeze, τα αυτοκίνητα του ΟΛΠ με τους οδηγούς άρχισαν να μπαίνουν στο πλοίο για να βρεθούν στο σημείο όπου ήταν τα αυτοκίνητα. Ένα, ένα άρχισαν να μεταφέρονται σε προκαθορισμένο σημείο στο λιμάνι για να μπορούν από εκεί να φορτωθούν σε νταλίκες και να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται μέχρι να φτάσουν στις αντιπροσωπείες.

Η ράμπα του πλοίου έχει κατέβει και τα αυτοκίνητα αρχίζουν να παίρνουν τον... δρόμο τους!

7θέσιο SUV

Μεταξύ αυτών υπήρχε και το νέο 5008, το οποίο, όπως θα δείτε και στο σχετικό video, συναντήσαμε,
Το νέο Peugeot 5008 θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες προς τα τέλη του μήναμπήκαμε μέσα, περιεργαστήκαμε το εσωτερικό (αν και είχαμε στη διάθεσή μας περιορισμένο χρόνο) και βιντεοσκοπήσαμε με τον Νίκο Χριστοφάκη τη διαδικασία.

Όπως θα παρακολουθήσετε στο video, πρόκειται για ένα μεγάλο SUV, το οποίο, συγκριτικά με το 3008, έχει μεγαλύτερους χώρους, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και επτά επιβάτες (θα υπάρχει και έκδοση με 5 θέσεις). Σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα, ενώ το πίσω μέρος μπορεί να μεταμορφωθεί πολύ εύκολα σε χώρο αποσκευών ή χώρο φιλοξενίας ακόμη δύο επιβατών.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες του Peugeot 5008

Βενζίνη
1.2 με 130 ίππους
1.6 με 165 ίππους

Diesel
1.6 με 120 ίππους
2.0 με 180 ίππους

 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Peugeot 5008 πατήστε ΕΔΩ

Σιγά να μη μας ξέφευγε!

Αυτό είναι το νέο Peugeot 5008...
Συγκριτικά με το 3008 είναι μεγαλύτερο, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες
Η πίσω όψη του γαλλικού SUV
Τα αυτοκίνητα στο λιμάνι τοποθετούνται στη σειρά

Ένα από τα πλοία που μεταφέρει αυτοκίνητα καθημερινά σε όλο τον κόσμο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης