Ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της Honda, το NSX Type S, βρίσκεται πλέον στη διαδικασία Ο θρυλικός πιλότος F1, Ayrton Senna, είχε παρουσιάσει το NSX το 1992 στην Αμερική.αναβίωσης με μια νέα γενιά μοντέλων. Δεν θα υπάρξει βέβαια με το λογότυπο της Honda πάνω του, αλλά με το premium παράρτημα της εταιρείας στην Ιαπωνία, την Acura.

Η Acura έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο τρόπος σχεδιασμού και εξέλιξης του μοντέλου. Η ομάδα σχεδιαστών με επικεφαλής τον Satoshi Mizukami και τον Dai Hara συζητούν για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν το νέο NSX για να μπορέσουν να δημιουργήσουν την απόλυτη έκδοση Type S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρύλος του NSX συνεχίζεται από την Acura.

Πιο ελαφρύ, πιο δυνατό, πιο ακριβό!

«Μόνο το NSX μπορεί να ξεπεράσει το NSX» είναι αυτό που τονίζει ο Mizukami-san και επισημαίνει ότι, εκτόςΗ ροπή του NSX Type S είναι 667Nm χάρη στη χρήση μεγαλύτερων τούρμπο. από την απόλυτη δύναμη, σημαντικό ρόλο στο Type S παίζει και η δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο. Στο κομμάτι του κινητήρα το νέο NSX Type S είναι εξοπλισμένο με το V6 σύνολο δύο τούρμπο 3.5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους, σχεδόν 30 ίππους περισσότερους από το νορμάλ NSX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σχεδιαστικό κομμάτι το εμπρός μέρος έχει σημαντικές αλλαγές για πιο επιθετική εμφάνιση, ενώ και το πίσω μέρος είναι πιο «άγριο». Οι τροχοί είναι μεγαλύτεροι με ελαφριές ζάντες, ενώ η χρήση ανθρακονημάτων έχει μειώσει το βάρος κατά 26 κιλά σε σχέση με τη βασική έκδοση. Η τιμή του νέου Type S είναι στα 154.000€ και θα κατασκευαστούν μόλις 350 μοντέλα, από τα οποία κανένα δεν προορίζεται για την Ευρώπη!

Το επόμενο βήμα για το NSX είναι να το δούμε σε υβριδική μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγαίνει στην παραγωγή το τελευταίο Honda NSX

Τα supercar με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Μάχη μεταξύ του Honda NSX και του αγωνιστικού NSX GT3 Evo

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης