Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία τρέχει και τρέχει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Ειδικά στον κλάδο του αυτοκινήτου βλέπουμε πράγματα αλλά και συστήματα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε και πλέον εφοδιάζουν τα καθημερινά μας οχήματα.

Έφτασε η εποχή που το αυτοκίνητο παρκάρει μονο του ακόμα και εάν κουβαλά τρέιλερ!!!
Χωρίς να πιάνεις το τιμόνι

Για παράδειγμα, πριν από λίγα χρόνια είδαμε να κάνει την εμφάνισή του ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παρκάρει χωρίς να ταλαιπωρείται. Συγκεκριμένα με την βοήθεια ειδικών ραντάρ το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του και έτσι ο οδηγός ή η οδηγός γλιτώνει από κόπο, άγχος και πιθανός μικροσυγκρούσεις. Στο Passat 8ης γενιάς είδαμε και ένα νέο σύστημα που βασίζεται στο αντίστοιχο του αυτόματου παρκαρίσματος. Στην περίπτωση αυτή αυτοκίνητο με τρέιλερ μπορεί να παρκάρει μόνο του απλά και μόνο με την καθοδήγηση (χωρίς καν ο οδηγός να ακουμπήσει το τιμόνι) του οδηγού!

Το σύστημα αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους χρησιμοποιούν τρέιλερ καθώς τους βγάζει από την ταλαιπωρία του δύσκολου παρκαρίσματος ιδίως αν δεν έχουν εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε στο παρακάτω video τον απλό τρόπο λειτουργίας του Trailer Assist ή στα ελληνικά σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος ρυμουλκούμενου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης