Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Το Toyota Yaris GR είναι ίσως το κορυφαίο μικρό… καυτό hatch και είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά. Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο που έδωσε χαρά στους απανταχού petrolheads και τους έκανε και πάλι να ονειρεύονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για μία ειδική έκδοση του Yaris την οποία έχει εξελίξει η αγωνιστική ομάδα της Toyota στο WRC (Gazoo Racing) και θυμίζει το ιαπωνικό μοντέλο στο όνομα και λίγο στη σχεδίαση.

Το Toyota Yaris GR είναι ένα... αγωνιστικό που φτιάχτηκε για το δρόμο και στο οποίο μπορείς να του βάλεις και κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας!

Επιδόσεις… φωτιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά είναι πιο φουσκωμένο, τρίθυρο (κάτι που έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε σε τέτοια αυτοκίνητα) και το Το τετρακίνητο τερατάκι με το μοτέρ των 1.6 λίτρων επιταχύνει σε 5,5 δευτ. σημαντικότερο απ’ όλα είναι στημένο με τέτοιο τρόπο που θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου. Εφοδιάζεται με ένα τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1.618 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 261 ίππους και παράγει 360 Nm ροπής.

Στη γλώσσα των αριθμών, το ιαπωνικό όπλο επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα ενώ με το πόδι τέρμα στο πάτωμα ο οδηγός του μπορεί να δει 230χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Yaris GR των 1.280 κιλών δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο αλλά ένα αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να ικανοποιήσει όλους αυτούς που αναζητούσαν σπορ μικρό μοντέλο που θυμίζει αγωνιστικό.

Yaris GR και τα μυαλά στα.. γκάζια!

Πόσο είπαμε;

Ωστόσο κάθε τέτοιο αυτοκίνητο έχει και το… κόστος του. Η τιμή αγοράς του Yaris GR στην Ελλάδα αγγίζει τα Ένας από τους ελάχιστους ιδιοκτήτες Yaris GR στην Ελλάδα μας αποκαλύπτει την τιμή της κάθε ζάντας!42.670 ευρώ ενώ σημαντικά υψηλές είναι και οι τιμές των αξεσουάρ – περιφερειακών – ανταλλακτικών που εφοδιάζεται.

Για παράδειγμα, η κάθε ζάντα αλουμινίου στο Toyota Yaris GR κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 3.200 ευρώ (η μία, καλά διαβάσατε), ποσό που μας αποκάλυψε ένας εκ των ιδιοκτητών αυτού του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Προφανώς ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ ψηλή και αυτός είναι ο λόγος που συναντούμε αυτά τα… νούμερα που για τον περισσότερο κόσμο φαντάζουν εξωπραγματικά.

Σε κάθε περίπτωση, ότι πληρώσεις παίρνεις και στην περίπτωση του Toyota Yaris GR αυτό που ονειρεύεται κάθε φίλος της ταχύτητας έχει τελικά κόστος!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Toyota Yaris GR πατήστε ΕΔΩ

 

Η κάθε ζάντα έχει κόστος 3.200 ευρώ...

 

Στρίβει, κινείται γρήγορα, πρσφέρει οδηγική απόλαυση...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης