Η Toyota έχει ήδη επιβεβαιώσει τον ερχομό του Corolla στην έκδοση GR το 2023 και, όπως όλα δείχνουν, δεν Το Corolla GR θα γεμίσει την γκάμα της Toyota σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία…θα είναι ηλεκτρικό, ούτε καν υβριδικό. Οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει πολύ πάνω στην πλατφόρμα του Yaris GR από το οποίο έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές με το κοινό να το έχει ήδη λατρέψει. Είναι λογικό, λοιπόν, να θέλουν να συνεχίσουν πάνω σε αυτό το μονοπάτι και να δημιουργήσουν έναν στόλο μοντέλων GR, ο οποίος να αποκτήσει εικονικό χαρακτήρα. Άλλωστε μαζί με τα Yaris και Corolla είναι ήδη έτοιμο και το Supra GR.

Εκείνο που επιτρέπει στην Toyota να σχεδιάζει το μέλλον των GR χωρίς άγχος για τους ρύπους και τα πρόστιμα είναι η καλή ισορροπία που έχει στην γκάμα της με τα υβριδικά και ηλεκτρικά της μοντέλα. Αυτό της επιτρέπει να ρίξει λίγο από το βάρος της σε πιο ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την τεχνολογία των ηλεκτρικών, αλλά με την καθαρή συμπεριφορά στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι του Motor1 φαντάζονται κάπως έτσι το νέο Corolla GR.

Πάνω στην πλατφόρμα του Yaris θα στηριχθεί το Corolla

Το Corolla GR θα είναι εξοπλισμένο με αρκετά κομμάτια του Yaris, όπως ο κινητήρας των 1,6 λίτρων, τρικύλινδρος, ο οποίος αποδίδει 260 ίππους. Θα δανειστεί επίσης την τετρακίνηση από το Yaris, ενώ θα διαθέτει διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης και στους δύο άξονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη Honda, λοιπόν, με το Civic Type R, το οποίο θα παραμείνει με βενζινοκινητήρα τουλάχιστον για ακόμα έναν χρόνο, η Toyota βρίσκει την ευκαιρία να παρουσιάσει διασκεδαστικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως το Corolla GR.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης