Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κραυγές απόγνωσης προς κάθε κατεύθυνση στέλνουν πολλοί εργαζόμενοι από τον κλάδο του αυτοκινήτου σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας και αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου.

Εδώ και ημέρες έχει απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών και αυτή γίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, κυρίως ανάγκης. Επιστήμονες και Κρατικοί Φορείς προτρέπουν τον κόσμο να μείνει σπίτι του προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός ενώ όσοι δεν συμμορφώνονται τα πρόστιμα πέφτουν βροχή…

ΜΕ την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών έπεσαν κατακόρυφα και οι διελεύσεις στις αντιπροσωπείες...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλάδος πλήττεται για δεύτερη φορά

Από την άλλη αν και η Κυβέρνηση έχει απαγορέψει την κυκλοφορία δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να επισκεφτεί (με βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών) τις εκθέσεις για αγορά αυτοκινήτου ενώ έχει Οι εργαζόμενοι σκέφονται την υγεία του και οι επιχειρηματίες πως θα καλύψουν τα έξοδα…αφήσει σε λειτουργία πολλές επιχειρήσεις του κλάδου που πλήττονται ανεπανόρθωτα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας  ελάχιστοι έχουν την όρεξη και το κέφι να αναζητήσουν καινούργιο αυτοκίνητο, να ψαχτούν ή να κάνουν test drive. Όλο αυτό έχει προβληματίσει πολλούς επαγγελματίες του χώρου που μην έχοντας κάτι να κάνουν μας στέλνουν συνεχώς μηνύματα για να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα που υπάρχει.

Επιλέξαμε ορισμένα από αυτά, χωρίς να κρύψουμε κάτι, παρά μόνο τα ονόματα των αποστολέων. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποια αντιπροσωπεία εργάζεται ο καθένας, δεν μας ενδιαφέρει τι αυτοκίνητα πουλάει, παρά μόνο να ακουστεί η δική τους φωνή. Άλλωστε τα αυτοκίνητα εκεί βρίσκονται, δεν… φεύγουν και θα περιμένουν τους υποψήφιους αγοραστές να τα αποκτήσουν όταν θα περάσει η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε…

Ακόμα και τα ίδια τα εργοστάσια έχουν σταατήσει τις παραγωγές...

 

«Δεν υπάρχει ψυχή στα καταστήματα. Δεν πατάει άνθρωπος στο μαγαζί. Για να αγοράσεις αυτοκίνητο πρέπει να πας να το δεις, να το δοκιμάσεις. Δεν το αγοράζεις μόνο αν το δεις σε φωτογραφίες και απλά κάνεις ένα κλικ για να στο στείλουν ντελίβερι…»

 

—————————————————————————————————————————–

«Δουλεύω σε μαγαζί εμπορίας αυτοκινήτων. Μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις θέμα γιατί μας κρατάνε ανοικτά ενώ απαγορεύεται η μαζική κυκλοφορία; Τα υπουργεία και οι εφορίες είναι κλειστά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε καμία ενέργεια. Και πελάτης να υπήρχε, αναγκαζόμαστε με τον συνάδελφο μου να ερχόμαστε στο γραφείο με κίνδυνο την υγεία μας».

 

Ελάχιστοι πλέον σκέφτονται να αποκτήσουν αυτοκίνητο...

«Η επιχείρηση πρέπει να κλείσει και να καλυφτεί μέρος των εξόδων από το Κράτος. Δεν υπάρχει λογική. Δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι. Είναι το νερό, ΔΕΗ, τηλέφωνα, ενοίκια. Και μάλιστα μεγάλα ενοίκια, ιδίως στην περιοχή της Αθήνας».

 

—————————————————————————————————————————–

«Σας παρακαλώ θερμά δείτε το θέμα με τις εκθέσεις αυτοκινήτων. Έχουμε λάβει ενημέρωση ότι τα τμήματα πωλήσεων λειτουργούν κανονικά για το κοινό. Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένοι που το θεωρούν ευκαιρία για αγορά αυτή την περίοδο».

 

—————————————————————————————————————————–

 

«Από όλα όσα συμβαίνουν προκύπτουν οι παρακάτω απορίες:
1. Ποιος και πως θεωρεί ότι η επιχείρηση μας μπορεί να λειτουργήσει όταν την Κυριακή απαγορεύτηκε η κυκλοφορία;
2. Το αυτοκίνητο δεν είναι ένα είδος που πωλείται μέσω e-shop. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να παραγγείλει ηλεκτρονικά και να του αποσταλεί μέσω courier.  
3. Ο τζίρος είναι μηδενικός για όσο ισχύουν τα μέτρα ενώ οι υποχρεώσεις θα είναι αθροιστικά αυξανόμενες και λογικό επακόλουθο αδυναμία ανταπόκρισης σε αυτές.
4. Γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα όποια μέτρα λαμβάνονται έχουν στόχο να μας προστατέψουν από την πανδημία και όχι να μας εξοντώσουν οικονομικά;
»

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης