Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bugatti δεν είναι μία απλή μάρκα αυτοκινήτων. Κατασκευάζει εντυπωσιακά αυτοκίνητα με εκρηκτικές επιδόσεις που κόβουν την ανάσα. Χαρακτηριστικό μοντέλο η Veyron που έχει σπάσει το φράγμα των Στην Ελλάδα κυκλοφορούν σίγουρα τρεις ίσως και τέσσερις… Bugatti!400 χλμ./ώρα σε δρόμο όπως φυσικά και τα 1.001 άλογα του κινητήρα της.

Επειδή οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, η Bugatti διαθέτει επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε το 1993, οπότε και η Trident Cars του Γιώργου Λυμπεράκη ανέλαβε να την εκπροσωπήσει στη χώρα μας. Δυστυχώς το όνειρο του Ιταλού επιχειρηματία Romano Artioli Αρτιόλι που προσπάθησε να αναβιώσει το brand name της Bugatti το 1987 δεν πήρε σάρκα και οστά παρά τις προσπάθειες που έκανε κατασκευάζοντας μάλιστα και ένα υπερσύγχρονο για την εποχή εργοστάσιο το 1990 στην Ιταλία. Τον Σεπτέμβριο του 1995 η εταιρεία σταμάτησε την λειτουργία της που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει και το ίδιο και με την αντιπροσώπευση της μάρκας στην χώρα μας.

Ο Michael Schumacher ήταν κάτοχος μίας Bugatti EB110...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2008…
Η συνέχεια δόθηκε το 1998 όπου ο όμιλος VW απέκτησε την μάρκα Bugatti. Δέκα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2008 η εταιρεία Kosmocar επελέγη να εκπροσωπεί την Bugatti Automobiles S.A.S. στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε πως η Bugatti ιδρύθηκε το 1909 από τον Ettore Bugatti αλλά το 1950 σταμάτησε την λειτουργία της εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο θάνατος του Jean Bugatti το 1939 (γιου του Ettore), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διάδοχη κατάσταση ενώ ο θάνατος του ιδρυτή της μάρκας το 1947 αποδείχτηκε ταφόπλακα τρία χρόνια αργότερα…

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εισαγωγικής εταιρείας Kosmocar που αντιπροσωπεύει την Bugatti στην Ελλάδα πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Όχι μία αλλά… δύο Bugatti EB 110 κυκλοφορούν στην Ελλάδα!

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το… απλό service μίας Bugatti;

Δύο τέτοιες Bugatti EB110 κυτκλοφορούν στην Ελλάδα.. (από τις 139 που έχουν παραχθεί παγκοσμίως)

Η Bugatti Veyron των 1.001 ίππων και της τελικής ταχύτητας των 400+ χλμ./ώρα!
H Bugatti Chiron παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης, εφοδιάζεται με κινητήρα 8.0 λίτρων και αποδίδει 1.500 ίππους

 

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης