Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά είναι πλέον η ολοκαίνουργια Jaguar XE. Το βρετανικό μοντέλο εφοδιάζεται με ολοκαίνουργιους κινητήρες χαμηλής χωρητικότητας οι οποίοι προσφέρουν υψηλές Ξεκίνησαν στην Ελλάδα οι πωλήσεις της Jaguar XE αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει… είδηση! επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2.

Συγκεκριμένα, ο νέος δίλιτρος diesel με απόδοση 163 ίππους όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του με τέλη κυκλοφορίας (καθώς εκπέμπει 99 γρ. CO2 στο χλμ. στην έκδοση Manual) αλλά σημειώνει και εξαιρετικές επιδόσεις. Το 0-100 έρχεται σε 7.7 δευτερόλεπτα (αυτόματη έκδοση) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 227 χλμ./ώρα.  Εντυπωσιακά χαμηλή είναι και η κατανάλωση καυσίμου η οποία και σύμφωνα με το εργοστάσιο είναι 4.4 λίτρα στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο και 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκδοση των 163 ίππων έχει σχεδόν ίδια τιμή με την έκδοση των 180 ίππων, κάτι που σημαίνει πως όσοι την επιλέξουν θα σκεφτούν αυτή με τα περισσότερα άλογα.

Και οικογενειακό και όμορφο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκδοση και με 340 άλογα!
Από εκεί και πέρα, υπάρχει διαθέσιμη με κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων με 200 και 240 ίππους ενώ γι΄ Σε λίγες εβδομλαδες θα υπάρχει και η δυνατότητα test drive αυτούς που θέλουν κάτι ξεχωριστό και… δυνατό θα υπάρχει και η έκδοση με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων και τους 340 ίππους.

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να πωλείται στην Ελλάδα από τα τέλη του Αυγούστου και ήδη έχουν έρθει δύο αυτοκίνητα (ένα λευκό και ένα μαύρο). Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα μπορούν να το δοκιμάσουν μετά από λίγες εβδομάδες και να μπορούν αν αποκτήσουν και άποψη συγκριτικά με άλλα πολυτελή μοντέλα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ JAGUAR XE

 
Η νέα Jaguar XE θα είναι διαθέσιμη με κινητήρα 2 λίτρων, ακόμα και με 163 ίππους

Σχεδόν τα 4.7 μέτρα αγγίζει το μήκος του βρετανικού μοντέλου...
Η νέα ΧΕ έχει ως χαρακτηριστικό της το σπορ χαρακτήρα...
Οι γυάλινες επιφάνειες δίνουν άλλον αέρα...
Η εικόνα που βλέπει όποιος κάθεται στη θέση του οδηγού...
Στη νέα ΧΕ έχει δοθεί έμφαση στην λειτουργικότητα...
Μεγάλους χώρους έχουν στη διάθεσή τους όσοι κάθονται στην πίσω σειρά καθισμάτων...
Αλλάγές ταχυτήτων και με Paddles στην περίπτωση που η ΧΕ εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων...
Η οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα...
Έκδοση και με μηχανικό κιβώτιο...
Αυτό είναι το... αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
Πολύ μεγάλος ο χώρος αποσκευών (455 λίτρα)

Jaguar... Made in England

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης