Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάμερα: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος



Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης έχουμε μείνει αρκετά… πίσω στο Τι άλλο θα δούμε…κομμάτι τις τεχνολογίας και κυρίως αυτή με την οποία εφοδιάζονται τα καινούργια αυτοκίνητα.   

Πλέον συναντούμε τεχνολογίες που μας θυμίζουν… ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πως υπάρχουν στα αυτοκίνητα που πωλούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το κλειδί της BMW Σειράς 5. Σκέτο κόσμημα που θυμίζει... smartphone και μπορεί να φορτίζει ακόμα και ασύρματα μέσα στο αυτοκίνητο!

Φουλ από τεχνολογία
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν πλέον, μεγάλη σημασία στον εξοπλισμό των μοντέλων καθώς αυτό Η νέα 5άρα είναι εντυπωσιακή από κάθε «οπτική» πλευρά…είναι που ζητούν οι πελάτες. Άλλωστε στην εποχή των smartphones, της συνδεσιμότητας, του διαδικτύου και των gadgets, όλοι θέλουν να μεταφέρεται αυτό το σκηνικό μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Η νέα γενιά της Σειράς 5 της BMW, δεν είναι απλά μία νέα γενιά.

Θα ήταν περιττό να γράψω πως έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής, φυσικά ποιότητα κύλισης και στρίβει… ωραία. Αυτονόητα για αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας  και ιδίως όταν φέρει το λογότυπο της BMW. Η νέα λοιπόν 5άρα, προσφέρει το κάτι παραπάνω που εντυπωσιάζει ακόμα και τον ιδιοκτήτη. Σίγουρα πάντως και όλους τους άλλους.

Τοποθετείς το δάχτυλο στην πάνω πλευρά της οθόνης και το αυτοκίνητο πηγαίνει εμπρός. Το τοποθετείς στην κάτω πλευρά και η BMW πάει... πίσω!

Χωρίς… οδηγό!
Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, το αυτοκίνητο μπορεί να μετακινηθεί ακόμα και όταν δεν βρίσκεσαι στη θέση του… οδηγού! Έχοντας το κλειδί στο χέρι σου (το οποίο είναι πραγματικό κόσμημα) Αν δεν το δεις με τα μάτια σου δεν το πιστεύεις…και ενώ βρίσκεσαι έξω από το αυτοκίνητο, ενεργοποιείς τον κινητήρα και με δύο ψηφιακά βελάκια (που βρίσκονται στην οθόνη του… κλειδιού) μπορείς να το πηγαίνεις, μπρος – πίσω!

Για όσους αναρωτιούνται τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει εμπόδιο, η απάντηση είναι απλή. Η BMW σταματά μόνη της καθώς είναι εφοδιασμένη με αισθητήρες που αναγνωρίζουν τα πάντα. Τόσο απλά!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά της BMW Σειράς 5 πατήστε ΕΔΩ

Δείτε στο παρακάτω video πως μετακινείται το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και θα καταλάβετε που πάει η τεχνολογία…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης