To πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover της βρετανικής φίρμας μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το λανσάρισμα στην αγορά, με την παραγωγή να έχει ήδη ξεκινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, το I-Pace αναμένεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Jaguar στα τέλη του έτους. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magna Stayr στην Αυστρία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι ακριβότερο κατά 15% από την F-Pace.

Όπως έγινε γνωστό, η Jaguar έχει δεχθεί ήδη 25.000 προ-παραγγελίες για το αυτοκίνητο, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αν και δεν το έχουμε δει στην τελική του μορφή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της μάρκας, Ralf Speth, επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες αισθητικές αλλαγές σε σχέση με το όχημα που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Επίσης, φέρει το ίδιο σύστημα κίνησης, δηλαδή δύο ηλεκτροκινητήρες συνολική ισχύος 400 ίππων και 700 Nm ροπής  και μια υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh.

Η αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση κυμαίνεται στα 500 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, οι μπαταρίες φορτίζονται σε ποσοστό 80% από σταθμό φόρτισης (DC), ισχύος 50kW, σε λιγότερο από 90 λεπτά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης