Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Νοέμβριο 2015 υπήρξαν αυξημένες κατά +17,6% ως προς το μήνα Νοέμβριο 2014. Συνολικά, στο Μπορεί ο Νοέμβριος να είχε άνοδο αλλά η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται στον… πάτο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ήταν αυξημένες κατά +6,4% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

H άνοδος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών από τις αρχές του έτους οφείλεται στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς επιχειρήσεις ενοικίασης, μακροχρόνιας μίσθωσης και επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται -73,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση από τις αρχές του έτους (+20,1%), ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εκτελέσεων διαγωνισμών.

Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης