Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα καινούριο σύστημα ασφάλειας για κλοπή μοτοσικλέτας εξελίσσουν οι άνθρωποι της Union Community.Face control ακόμα και στα πάρκινγκ! Η εταιρεία από τη Νότια Κορέα παρουσίασε ένα νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου και αναγνώριση πινακίδας προκειμένου να εισέλθει μια μοτοσικλέτα σε ένα πάρκινγκ ή σε έναν περιορισμένο χώρο όπως μια εμπορική αγορά ή έναν εμπορικό δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα αναλύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αναβάτη (Face Control) και «διαβάζει» την πινακίδα φτιάχνοντας ένα προφίλ μοναδικό για τον καθένα. Όταν λοιπόν θέλεις να βγεις από τον ελεγχόμενο χώρο, θα πρέπει να «σκαναριστείς» από το σύστημα για να ανοίξει η μπάρα και να περάσεις.

Το σύστημα θα είναι συνδεδεμένο με όλα τα πάρκινγκ και τους χώρους για εύκολη πρόσβαση.

Πρώτη εφαρμογή του συστήματος στο Βιετνάμ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα Ubio-X MPass έχει στόχο να αποτρέψει τις κλοπές μοτοσικλετών καθώς συνδέει τον αναβάτη με Μπορεί να ανιχνεύσει 15 μοτοσικλέτες σε ένα λεπτό!τη μοτοσικλέτα. Η εφαρμογές του όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ήδη στο Βιετνάμ έχει ανακοινωθεί πως το σύστημα θα τοποθετηθεί στην είσοδο εταιρειών προκειμένου να ελέγξει την ώρα προέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων.

Το σύστημα της Union Community θα λύσει κάποια προβλήματα όσον αφορά τον έλεγχο και την ασφάλεια, ωστόσο εγείρονται κάποια ερωτήματα. Για παράδειγμα, θα πρέπει να βγάζεις κάθε φορά το κράνος για να περνάς από το σύστημα; Ή πρέπει να ξέρει το σύστημα ανά πάσα στιγμή πού είσαι και τι κάνεις; Η εποχή της σύνδεσης όλων των οχημάτων είναι πολύ κοντά και η ελεγχόμενη στάθμευση αποτελεί ένα από τα κομμάτια του συγκεκριμένου παζλ.

Η παρουσίαση του Ubio-X MPass

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Tesla τοποθέτησε τους πρώτους ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Πήγε να πάρει την Porsche και τη βρήκε έτσι!

Στην Αστυπάλαια το νέο ηλεκτρικό scooter της Seat

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης