Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar είναι η I-Pace και είναι αυτό που κατάφερε να κατακτήσει τον Ο τίτλος CAR OF THE YEAR έχει πολύ μεγάλη αξία για τον νικητή…τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς (COTY) για το 2019. Την ανακοίνωση έκανε η επιτροπή των 60 δημοσιογράφων (από 23 χώρες) που απαρτίζουν τον θεσμό κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερo και εντυπωσιακό όχημα ελευθέρου χρόνου (SUV) με αυτονομία που αγγίζει σύμφωνα με τους Βρετανούς τα 470 χλμ., χαρίζοντας παράλληλα εντυπωσιακές επιδόσεις. Το ηλεκτρικό μοτέρ των 400 ίππων και των 700 Nm ροπής επιταχύνει το αμάξωμα των 2.133 κιλών σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλεκτρική Jaguar I-PACE

Δείχνει το αύριο

Αξίζει να σημειώσουμε πως η I-Pace απέσπασε την ίδια βαθμολογία (250) με την Alpine A110. Ωστόσο, το Η Jaguar I-PCAE  ισοβάθμησε με την Alpine A110, αλλά κέρδισε επειδή είχε περισσότερες πρωτιές…βρετανικό μοντέλο κατέκτησε τον τίτλο, καθώς είχες 18 «πρωτιές» έναντι 16 της Alpine.

Από την Ελλάδα για τον συγκεκριμένο θεσμό ψηφίζει ο διευθυντής του περιοδικού «4 Τροχοί» Στράτης Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά για τη βαθμολογία (4) που έδωσε στην I-PACE:

«Μας δείχνει το αύριο και είναι το μελλοντικό αυτοκίνητο που επιβεβαιώνει πως η ηλεκτροκίνηση δεν θα σκοτώσει την κλασική έννοια της αυτοκίνησης, που αγαπήσαμε και αρνούμαστε να ξεπεράσουμε. Η ποιότητα στο γνωστό επίπεδο της Jaguar, η σχεδίαση προκαλεί χωρίς να αρέσει σε όλους, και είναι η χρήση που σε εντυπωσιάζει».

Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου είναι ο διευθυντής του περιοδικού "4 Τροχοί"

Πώς ψήφισε ο Έλληνας

O Έλληνας δημοσιογράφος έδωσε 6 βαθμούς στην Alpine A110, 5 στο Ford Focus, 4 σε Jaguar I-Pace και Peugeot 508, από 3 σε Kia Ceed και Citroen C5 Aircross και 0 βαθμούς στη Mercedes A Class.

Συνολική βαθμολογία
Jaguar I-Pace 250
Alpine A110 250
Kia Ceed 247
Ford Focus 235
Citroën C5 Aircross 210
Peugeot 508 192
Mercedes-Benz A-Class 116

 

Το εσωτερικό του βρετανικού μοντέλουΑρχές Απριλίου η Jaguar I-PACE θα βρίσκεται (και θα πωλείται) στην Ελλάδα. Η τιμή της θα ξεκινά από τα 81.900 ευρώ...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης