Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιτάζοντας τη νέα Mercedes AMG GT S εντυπωσιάζεσαι με τις καμπύλες και τις λεπτομέρειες. Δεν Ήρθε στην Ελλάδα η πρώτη AMG GT S και όσοι τυχεροί μπορούν να την κάνουν δική τους… θυμίζει κανένα άλλο σπορ μοντέλο, super car θα μπορούσαμε να πούμε, και είναι αυτό το μοντέλο που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, όχι μόνο σε αυτούς που γνωρίζουν αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν σχέση με… ρόδες.

Ήδη η πρώτη AMG GT S ήρθε στην Ελλάδα για να προβληματίσει θετικά όσους έχουν την οικονομική άνεση να την αποκτήσουν. Συγκεκριμένα το γερμανικό μοντέλο τιμολογείται 204.550 ευρώ, όσα δηλαδή πρέπει να καταβάλλει ο ενδιαφερόμενος για να την κάνει δική του.

Δείτε στο παρακάτω video τι… σημαίνει AMG GT S

Επιδόσεις… φωτιά!
Ένα μοντέλο της Mercedes που φέρει τα διακριτικά AMG μεταφράζεται σε… νούμερα που εντυπωσιάζουν και την κατατάσσουν πολύ ψηλά στη λίστα των σπορ αυτοκινήτων.. Ο κινητήρας V8 H τελική ταχύτητα της AMG GT S περιορίζεται…  ηλεκτρονικά στα 310 χλμ./ώρα biturbo έχει χωρητικότητα 3.982 κ.εκ. και αποδίδει 510 ίππους ενώ η ροπή αγγίζει τα 650 Nm που είναι διαθέσιμη από τις 1.750 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πράξη, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 310 χλμ./ώρα. Καθόλου… άσχημα, αρκεί να έχεις το δρόμο και την ψυχική διάθεση να ζήσεις την δύναμη. Το μήκος της AMG GT S φτάνει τα 4,546 μέτρα, το πλάτος σχεδόν αγγίζει τα 2 μέτρα ενώ το βάρος κυμαίνεται στα 1.645 κιλά.

Το γερμανικό μοντέλο είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις AMG GT και AMG GT S (462 και 510 άλογα αντίστοιχα), με τιμές που ξεκινούν από τα 175.850 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Mercedea AMG GT πατήστε ΕΔΩ

Mercedes AMG GT S...
To μήκος του γερμανικού μοντέλου αγγίζει τα 4.6 μέτρα...
Το σημείο που θα... δείτε να το συναντήσετε στο δρόμο!
Αυτό είναι το πρώτο Mercedes AMG GT S που ήρθε στην Ελλάδα...
Και... AMG και... GT S. Τι να ζητήσεις παραπάνω;
Όταν τα χιλιόμετρα στ κοντέρ ανεβαίνουν σηκώνεται η πίσω αεροτομή...
Πιλοτήριο...
Ο πίνακας οργάνων. Το κοντέρ σχεδόν τερματίζει....
Με αυτό το σχεδιαστικά προχωρημένο... έργο τέχνης εκτελείς εντολές στην οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα!
Η ανοιχτή αεροτομή παράγει κάθετη δύναμη όταν τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν...
V8 Biturbo και... 510 άλογα!
Ο κινητήρας των 4.0 λίτρων καλύπτει όλο το μέρος κάτω από το εμπρός καπό...
Σε ένα μοντέλο που φέρει τα γράμματα AMG η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης