Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 8ο μοντέλο που προστίθεται στην γκάμα των compact μοντέλων της Mercedes είναι η νέα GLA.

Πλέον, το compact όχημα ελευθέρου χρόνου της γερμανικής φίρμας έχει ψηλώσει κατά 10 εκατοστά, εσωτερικά ο οδηγός κάθεται και αυτός πιο ψηλά, ενώ έχει μεγαλώσει και ο χώρος για τους πίσω επιβάτες.

Η νέα Mercedes GLA

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και με off-road πακέτο

Οι εκδόσεις 4MATIC περιλαμβάνουν το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού Off-road στον βασικό εξοπλισμό.

Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης, λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε κατηφόρα και μία off-road προβολή κινούμενων εικόνων στην οθόνη πολυμέσων, καθώς και μία ειδική λειτουργία φωτισμού για εκτός δρόμου οδήγηση σε συνδυασμό με τους προβολείς Miltibeam LED.

Άλλο... επίπεδο το εσωτερικό της GLA

Φουλ από συστήματα ασφαλείας

Η νέα GLA εφοδιάζεται με πλήθος συστημάτων ασφαλείας. Για παράδειγμα, η λειτουργία Με τόσα συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται η GLA είναι σίγουρο πως θα γλυτώσει τον οδηγό από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις… αλλαγής κατεύθυνσης, η αντίστοιχη έκτακτης ανάγκης και αποβίβασης που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις. Επίσης, η GLA έχει τη δυνατότητα να αντιδρά όταν αδρανεί ο οδηγός.

Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης αναλαμβάνει σε πολλές περιπτώσεις να πραγματοποιεί αυτόνομο φρενάρισμα, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της. Με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα, το σύστημα μπορεί να επιβραδύνει όταν ανιχνεύει σταματημένα οχήματα και πεζούς να διασχίζουν τον δρόμο.

Και compact SUV και με άγρια ομορφιά...

Διαθέσιμοι κινητήρες…

Το γερμανικό μοντέλο εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι Η GLA θα κυκλοφορήσει και σε Plug on hybrid έκδοση…εξελίχθηκαν εξ ολοκλήρου για τη νέα έκδοση της σειράς compact μοντέλων.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, διαθέτουν μεγαλύτερη απόδοση ισχύος, υψηλότερη αποδοτικότητα και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων.

Να σημειώσουμε πως βρίσκεται ήδη στα σκαριά και έκδοση plug-in hybrid, που θα εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταρίες.

Ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες...

 

Από 1,33 λίτρα και 163 ίππους

Η βασική έκδοση του βενζινοκινητήρα έχει χωρητικότητα 1,33 λίτρα (GLA 200), ο οποίος αποδίδει 163 ίππους Η κορυφαία έκδοση αποδίδει 306 ίππους…και 240 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και η κορυφαία έκδοση GLA 35 4MATIC με κινητήρα 2.0 λίτρων, απόδοση 306 ίππους και ροπή 400Nm.

Στη γλώσσα των αριθμών η GLA 200 επιταχύνει από στάση στα 100 σε 8,7 δευτερόλεπτα και έχει τελική 210 χλμ./ώρα, ενώ η GLA 35 έχει 0-100χλμ./ώρα 5,1 δευτερόλεπτα και τελική 250 χλμ./ώρα.

Το ντεμπούτο στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην ελληνική αγορά θα γίνει την άνοιξη του 2020.

 

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων

Οι διαστάσεις της νέας GLA

To σίγουρο είναι πως δεν θα περάσει απαρατήρητη

 

Το ύψος φτάνει τα 1,61 μέτρα και το πλάτος (με καθρέπτες) τα 1,834 μέτρα

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης