Ένα πολύ σπάνιο μοντέλο της Mercedes βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης. Η CLK-GTR του 1997 Η τελική του ταχύτητα άγγιζε τα 345Km/h!κρύβει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία για τον τρόπο και τον χρόνο που κατασκευάστηκε προκειμένου εκείνη τη χρονιά η Mercedes να πάρει μέρος στο νέο – τότε – πρωτάθλημα FIA GT.

Η Mercedes ζήτησε εκείνη την περίοδο τη βοήθεια της AMG με την οποία δεν είχε τις στενές σχέσεις που έχει τώρα. Το χρονοδιάγραμμα ήταν πολύ σφικτό καθώς έπρεπε σε 128 ημέρες να υπάρχουν έτοιμα 25 μοντέλα και δύο αγωνιστικά για να μπορέσει η γερμανική φίρμα να κατέβει στο πρωτάθλημα. Οι μηχανικοί λοιπόν σχεδίασαν στο χέρι το μοντέλο, το παρέδωσαν στους τεχνικούς CAD και τελικά μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε το πρώτο 3D CLK σε διαστάσεις 1:5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοντά στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ περιμένουν να φτάσει η τιμή της CLK-GTR.

Η Mercedes έφτιαξε και 5 μοντέλα κάμπριο της CLK-GTR

Η Mercedes κατασκεύασε τελικά 25 αυτοκίνητα και πρόλαβε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Το 1998 η CLK-GTR κέρδισε όλους τους αγώνες που πήρε μέροςκερδίζοντας μάλιστα 6 από τους 11 αγώνες. Το συγκεκριμένο CLK-GTR είναι το νούμερο 9 από τα 25 που κατασκευάστηκαν. Είναι εφοδιασμένο με τον V12 κινητήρα των 6.9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 572Nm ροπής με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό τα πράγματα έχουν μείνει στη δεκαετία του 1990 θυμίζοντας πολύ ένα απλό E-Class. Το μοναδικό που δείχνει τις αγωνιστικές του καταβολές είναι τα καθίσματα που είναι από αλκαντάρα, ενώ το ταμπλό είναι από ανθρακονήματα και suede δέρμα. Η τιμή της CLK-GTR περιμένουν οι άνθρωποι της δημοπρασίας να φτάσει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ!

Στο εσωτερικό συναντάμε μια... E200 τη δεκαετίας του '90.

Οι πόρτες παρόλα αυτά άνοιγαν προς τα πάνω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπέροχη καμπίνα της Mercedes-AMG SL

Η νέα Mercedes C-Class έφθασε στην Ελλάδα – Δείτε τις τιμές

Η Mercedes έστρωσε «χρυσάφι» στα πόδια του Hamilton

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης