Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας και συνεχώς η γκάμα των μοντέλων μεγαλώνει ενώ ολοένα και περισσότερες μάρκες παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις.
H I-PACE είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Jaguar στην ιστορία…
Η Jaguar είναι μία μάρκα με πολυτελή μοντέλα που τα τελευταία χρόνια μας έχει εκπλήξει με τα βήματα προόδου που έχει κάνει. Πλέον τα αυτοκίνητά της είναι πιο σπορ, με πολύ καλή αίσθηση στο δρόμο και με ακόμα υψηλότερη πολυτέλεια και τεχνολογία.

Η επόμενη κίνησή της είναι να εισβάλει στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα το κάνει με την I-PACE που θα έρθει επίσημα στην Ελλάδα και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους, αρχές του 2019.

Η πρώτη 100% ηλεκτρική Jaguar στην ιστορία της βρετανικής φίρμας είναι η I-PACE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπαίνει στην πρίζα

Μέχρι… τότε όμως, η βρετανική φίρμα σε συνεργασία με την εισαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα Οι συγκεκριμένες Jaguar θα εμφανιστούν σε εκδηλώσεις ενώ θα είναι διαθέσιμες και για test drive…αποφάσισαν να δώσουν μία πρώτη γεύση στο κοινό για το τι είναι αυτό το νέο μοντέλο. Καταρχάς να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δηλαδή για να κινηθεί πρέπει να το βάλεις στην πρίζα και να φορτίσουν οι μπαταρίες του.

Η πρώτη επαφή του ελληνικοί κοινού θα γίνει με τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. Πρόκειται για δύο I-PACE προπαραγωγής τα οποία θα εμφανιστούν και θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της μάρκας τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης θα κάνουν την εμφάνισή τους και στις δύο αντιπροσωπείες της Jaguar (Τζώρτζης και Σπανός), όπου εκεί οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να τις οδηγήσουν.

Δείτε το Video με τις πρώτες Jaguar I-PACE (προπαραγωγής) που ήρθαν στην Ελλάδα

Σούπερ επιδόσεις…

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video πρόκειται για ένα μεγάλο αυτοκίνητο (4,68 μέτρα) που Το 0-100χλμ./ώρα  επιτυγχάνεται σε 4,8 δευτερόλεπτακατατάσσεται στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου καθώς και ψηλό είναι και τετρακίνητο (διαθέτει και αερανάρτηση).

Το I-PACE EV400 αποδίδει 400 ίππους ενώ η ροπή του σχεδόν αγγίζει τα 700Nm. Στο δρόμο, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8 δευτερόλεπτα, νούμερα συναρπαστικό αν αναλογιστεί κανείς πως το βάρος του βρετανικού μοντέλου είναι 2.133 κιλά.

Οι δύο πρώτες ήρθαν και τις... βρήκαμε!

Είναι ένα… αντί-Tesla;

Ωστόσο εκεί που η I-PACE κάνει τη διαφορά και μας θυμίζει… Tesla βρίσκεται στην αυτονομία καθώς H αυτονομία φτάνει τα 470 χλμ.φτάνει τα 470 χιλιόμετρα.

Το νούμερο αυτό είναι μεγάλο, ωστόσο εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης αλλά και τον τρόπο ανάκτησης ενέργειας που κάνει ο οδηγός από την λειτουργία οδήγησης που θα επιλέξει.

Οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο υπολογίζονται μεταξύ 75.000 και 80.000 ευρώ στην Ελλάδα, κάτι που επίσημα αναμένουμε να μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες από την εισαγωγική εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Jaguar I-PACE πατήστε ΕΔΩ

 To μήκος αγγίζει σχεδόν τα 4,7 μέτρα

Οι συγκεκριμένες ήρθαν από εκδήλωση που είχε λάβει μέρος στο Άμστερνταμ
Ο τρόπος που ανοίγουν οι πόρτες μας θυμίζουν Range Rover Velar

Ζάντες 22 ιντσών
Το εσωτερικό του βρετανικού μοντέλου
Από εδώ φορτίζουν οι μπαταρίες του I-PACE
Σηκώνεις το εμπρός καπό και έχεις και αυτόν τον μικρό χώρο αποσκευών
EV400 με... 400 άλογα και 4x4
Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 656 λίτρα
Μεγάλοι και οι χώροι για τους πίσω επιβάτες
Στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν δύο οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας
Τα συγκεκριμένα κουμπιά είναι οι λειτουργίες από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης