Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Είναι ένα από πιο πετυχημένα αυτοκίνητα παγκοσμίως και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην ιστορία που κουβαλά. Ο λόγος για το Ford Fiesta, ένα μοντέλο που όλοι γνωρίζουν και πολύ σύντομα, Όχι, πως θα μας… ξέφευγε!στην 8η του γενιά, θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Ελλάδα.

Ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα ξεκίνησαν να… έρχονται και, όπως άλλωστε σας έχουμε συνηθίσει, το zougla.gr τα βρήκε και τα απαθανάτισε για να αρχίσουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στο… κλίμα του νέου Fiesta.

Αυτά είναι τα πρώτα Ford Fiesta που ήρθαν στην Ελλάδα. Όχι πως θα μας ξέφευγαν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σύγχρονο «μικρό»

Από τις φωτογραφίες φαίνεται η σύγχρονη σχεδίαση και οι «καθαρές» γραμμές, ενώ τα φώτα LED Η ποιότητα κατασκευής έχει αναβαθμιστεί δίνουν άλλον αέρα στην εμπρός όψη. Εσωτερικά, τα πράγματα αλλάζουν προς το… πολύ καλύτερο, με την ποιότητα κατασκευής να είναι αναβαθμισμένη και τη μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα να δεσπόζει.

Από εκεί και πέρα, έχουμε νέο πίνακα οργάνων, πολλά gadget και ένα ηχοσύστημα B&O (Bang & Olufsen) να προσφέρει ηχητική απόλαυση, καθώς και μόνο το όνομα της συγκεκριμένης εταιρείας στον χώρο του ήχου μιλά από μόνο του.

Το εσωτερικό του Fiesta με τα... πλαστικά του. Είπαμε, 'καινουργίλα'!

Τιμές από 12.990 ευρώ

Όπως έχουμε γράψει σε σχετικό άρθρο (διαβάστε πατώντας ΕΔΩ), οι τιμές ξεκινούν από τα 12.990 Εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και dieselευρώ, ενώ από πλευράς κινητήρων το Fiesta θα εφοδιάζεται με τον πολυβραβευμένο κινητήρα βενζίνης 1.0 EcoBoost, ο οποίος θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος (100, 125 και 140 ίππους).

Επιπλέον, θα υπάρχει και ένας νέος ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1,1 λίτρου απόδοσης 85 ίππων, ενώ από πλευράς diesel θα διατίθεται ο 1.5 TDCi των 120 ίππων και μία πιο οικονομική παραλλαγή του μοτέρ με 85 ίππους.

Τα δύο πρώτα Ford Fiesta 8ης γενιάς που συναντήσαμε στα logistics της εταιρείας αφορούσαν σε ένα μπλε και ένα πορτοκαλοκεραμιδί (!).

Τα εμπρός φώτα LED δίνουν άλλον αέρα...
Το λογότυπο του νέου Fiesta...
Με το που ανοίγεις την πόρτα εμφανίζεται αυτό το προστατευτικό, κάτι που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της μάρκας και είναι ιδιαίτερα χρηστικό...

Η οθόνη αφής που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα διαθέτει και κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ευκρίνειας
Ο νέος πίνακας οργάνων
Η πίσω όψη του Fiesta, σαφώς πιο δυναμική σε σχέση με την απερχόμενη γενιά
Μεγάλος ο χώρος αποσκευών για αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας
Το κουμπί έναρξης και σβησίματος του κινητήρα
Το ηχοσύστημα B&O (Bang & Olufsen) προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου
Από πλευράς κινητήρων ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει σε βενζίνη (1.0 και 1.1) και diesel (1.5)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης