Τον περασμένο Απρίλιο, στην έκθεση του Πεκίνου, η βαυαρική φίρμα παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην κατηγορία των Sports Activity Vehicle (SAV).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα iX3 έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπη, ωστόσο, η έκδοση παραγωγής που θα δούμε στους δρόμους το 2020 δεν θα διαφέρει πολύ από το concept που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Σε σχέση με τη συμβατική Χ3, φέρει νέα μάσκα, προφυλακτήρες, τροχούς και αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι μπλε λεπτομέρειες αναδεικνύουν τον οικολογικό χαρακτήρα του οχήματος, ενώ στο εμπρός αριστερό φτερό βρίσκεται η υποδοχή για τη φόρτιση των μπαταριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η iX3 τροφοδοτείται από έναν καινούργιο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 270 ίππων. Για την ενέργεια του φροντίζουν οι μπαταρίες χωρητικότητας 70 kWh, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τον ιαπωνικό κολοσσό Samsung. Η αυτονομία αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα, με τη φόρτιση να διαρκεί μόλις 30 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή σε δίκτυο 150 kW.

Παρότι το αυτοκίνητο δεν είναι ακόμη έτοιμο, η BMW άνοιξε τις παραγγελίες στη Νορβηγία την 1η Σεπτεμβρίου, με τη ζήτηση να είναι εντυπωσιακή. Σε λιγότερο από 15 μέρες, περισσότεροι από 1.000 πελάτες έδωσαν την προκαταβολή των 1.600 ευρώ που ζητούσε η εταιρεία για την ηλεκτρική X3.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης